7óra7

POSZT – Elhelyezték a találkozó versenydarabjainak lakatjait

POSZT – Elhelyezték a találkozó versenydarabjainak lakatjait

2014. 06. 11. | 7óra7

A baranyai megyeszékhelyen több évtizedes hagyománya van a lakatolásnak. Főként a szerelmespárok, kapcsolatuk zálogaként, de turisták, visszatérésük reményében is helyeznek el lakatokat a belvárosban. A korábbi lakatfal tavaly telt meg több tízezer függőzárral, ezért a 2013-as POSZT idején ettől nem messze, a Sétatér bejáratánál Bodrogi Gyula, a fesztivál tavalyi díszvendégével avatott új helyszínt Páva Zsolttal közösen.

Páva Zsolt és Huszti Péter

A fideszes városvezető idén Huszti Péter, Kossuth-díjas színművésszel helyezett el ismét egy-egy lakatot az új, összesen százötven darab két méter magas és hármasával összehegesztett acélcsőből álló, körbejárható, hétezer lakatot is elbíró alkotásra. Emellett további tizenhárom lakatot is hozzákapcsoltak a falhoz, amelyek a POSZT idei versenydarabjainak címeit viselték magukon.

A legtöbben, akik Pécsen lakatot helyeznek el, abban a reményben teszik mindezt, hogy visszatérnek a városba. Mi abban hiszünk, hogy a POSZT-lakatok időről időre megelőlegezik a soron következő fesztivált egy véget nem érő folyamatot jelképezve ezzel – mondta Páva Zsolt, mielőtt elhelyezte volna saját függőzárát.

A POSZT versenyprogramjában szereplő előadások címével feliratozott lakatok a pécsi lakatfalon

Huszti Péter azt hangsúlyozta, hogy a baranyai megyeszékhelyen kiváló otthonra lelt a fesztivál tizennégy esztendővel ezelőtt, atmoszféráját különösen kedvelik a hazai színművészek. A Kossuth- és Jászai-díjas művész reményét fejezte ki, hogy még hosszú évekig Pécsen marad a rendezvény, s programjaira mindig sokan látogatnak el. Hozzátette: szívesen helyezi el saját lakatját Pécsen, hiszen bensőséges kapcsolata van a várossal, a települést a világ legkedveltebb helyszínei között tartja számon.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187995219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása