7óra7

Sikerrel zárta az évadot a szombathelyi Mesebolt Bábszínház

Sikerrel zárta az évadot a szombathelyi Mesebolt Bábszínház

2014. 06. 14. | 7óra7

Prikazovits Ferenc elmondta, hogy a 17 tagú társulat 361 előadást, 15 bemutatót és számtalan felújítást teljesített az évadban, az egy színészre jutó átlagos előadásszám 113 volt. Elmondása szerint ez is indokolta, hogy jelentős hangsúlyt fektessenek az egyéni képességek fejlesztésére, mivel az évad nagyobb része szóló vagy két- háromszemélyes előadásokra épült.

Az évad 15 bemutatójából 9 óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló előadás volt. Ezek közül három együttműködés eredményeként jött létre. "A Budapest Bábszínházzal, a hottói Magamura Alkotóműhellyel és a Kőszegi Várszínházzal is szövetkeztünk egy-egy produkció létrehozására" - közölte Prikazovits Ferenc. Hozzátette, az előző évadok előadásai közül továbbra is látható volt 9 produkció.

Mindezek mellett 60 alkalommal foglalkozásjátékot tartottak az intézményekben, iskolai csoportoknál, hogy a gyerekek megismerkedhessen a bábszínházzal, az alkotókkal.

A bérletkonstrukciókról elmondta, hogy az óvodás és iskolás csoportoknak szóló hagyományos őszi és tavaszi Mesebolt Bérlet mellett két új sorozatot is indítottak. Hozzátette: bérleteseik száma 3887-ről 5381-re nőtt.

Prikazovits Ferenc az intézmény költségvetését illetően elmondta, hogy 2013-ban 136 millió forintból gazdálkodott a bábszínház. Ebből mintegy 18 milliót tett ki a fenntartó városi önkormányzat támogatása, több mint 65 millió forint volt az állami támogatás, a saját bevételként pedig csaknem 53 millió forintot könyvelhettek el.

Az következő évad terveiről kiemelte, hogy a nagy klasszikus meséket állítja előtérbe a bábszínház: 9 új előadást és 1 új foglalkoztató játékot terveznek. A tavaszi bérlet érdekességei között említette, hogy új mesét ír a bábszínház számára Varró Dániel, középiskolásoknak készül osztályszínházi előadás az Iliászból, az évad végén pedig Jeles András egy felnőtteknek szóló előadást állít színpadra.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr957995185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása