7óra7

Az árnyék nélküli asszony – Kovalik Balázs rendezése Lipcsében

Az árnyék nélküli asszony – Kovalik Balázs rendezése Lipcsében

2014. 06. 18. | 7óra7

Kovalik Balázs legújabb németországi rendezését szakmai és közönségsiker fogadta - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kovalik Balázs Mint írják, a Richard Strauss-év tiszteletére bemutatott, Az árnyék nélküli asszony című opera megrendezésének lehetőségével a lipcsei operaház Kovalik Balázs sokéves németországi művészeti munkáját is elismerte.

A produkciót nagy várakozás előzte meg, hiszen csaknem ötven év után vitték ismét színre az operát a német városban. A művet a rendező és Heike Scheele díszlettervező 16 fantasztikus-szürreális színpadi térben játszatja. Kovalik Balázs látványos képekkel ellenpontozza Hugo von Hofmannsthal szövegének nehezen értelmezhető részeit. Az előadás megmutatja, hogy az emberiesség lényege a szenvedésre és a részvétre való képesség.

A későromantikus opera csúcspontjának tartott, hatalmas apparátust felvonultató mű szereplői között van Burkhard Fritz (A császár), Simone Schneider (A császárné), Jennifer Wilson (A kelmefestőné), Thomas J. Mayer (Barak) és a Dajkát alakító Doris Soffel. Az előadást a színház főzeneigazgatója, Ulf Schirmer vezényli. A produkció jelmeztervezője Sebastian Ellrich.

Az árnyék nélküli asszony további előadásait június 21-én, 24-én, 28-án, október 3-án és november 23-án láthatja a közönség.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr287995149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása