7óra7

Amerikai musical ősbemutatóját tartja a kolozsvári magyar színház

Amerikai musical ősbemutatóját tartja a kolozsvári magyar színház

2014. 06. 23. | 7óra7

A színház hétfői közleménye szerint Stephanie Robinson-Theodore Shank-Adele Edling Shank amerikai szerzők első közös musicaljével 2011-ben egy workshop keretében találkozott először a társulat, a három éve kezdődött projekt Albu István rendezésében koncertelőadásként valósul meg.

A fiatal generációnak szánt produkció a fausti szerződés átírása mai körülményeinkre: korunk embere a sikerért adja el a lelkét. Serena, az előadás főszereplője életútja során megtapasztalja a siker és médiasztárság bódító örömét, az illúziók világának gyors szertefoszlását és lelepleződését egyaránt.

Kolozsvári Állami Magyar Színház A bemutatót megelőző sajtótájékoztatón Vajna Noémi, az előadás dramaturgja elmondta, hogy az eredetileg musical-tanmese alcímet viselő művet végül koncertelőadássá nevezték át, mivel az élőzene segítségével szeretnék megmutatni a szereplők fejlődését. Albu István rendező szerint az egyáltalán nem szokványos zenén keresztül sikerül olyan tartalmakat is kifejezni, melyek prózában elmondhatatlanok lennének.

Az előadás egy fiatal alkotócsoport közös munkájaként jött létre. Albu István rendező mellett Vajna Noémi dramaturg, Tenkei Tibor díszlettervező, Bocskai Gyopár jelmeztervező, Gyenes Ildikó koreográfus vett részt az előadás létrehozásában.

A nagytermes előadásban a kolozsvári társulat másodéves színészhallgatókból álló karral egészül ki, az élő zenét a színészeket is felsorakoztató Loose Neckties Society zenekar szolgáltatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr287995105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása