7óra7

Bemutatták a Szegedi Szabadtéri Játékok új fesztiválhelyszínét

Bemutatták a Szegedi Szabadtéri Játékok új fesztiválhelyszínét

2014. 06. 27. | 7óra7

Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense a több száz látogatónak elmondta, a Dóm tér óraterasza felé fordított nézőtér ugyanaz, amelyet húsz esztendeje használ a Szegedi Szabadtéri Játékok. Négyezer férőhelyes, a szektorok elnevezései sem változtak, az egyetlen újdonság egy 16 méter magas világítási torony, ahonnan többek között a nyitóprodukció, a Zorba, a görög különleges háromdimenziós világítását fogják irányítani.

Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér

Az fesztivál új színpada az országban a legnagyobb, csaknem ezer négyzetméteres, és nem csak mérete miatt különleges, jóval többet tud, mint a korábbi. A Németországból érkezett színpadtechnikához hasonló Magyarországon legfeljebb egy-egy rendezvény erejéig volt látható – közölte a szakember.

A színpad szélein két hang- és fénytorony épül majd, ezek együttes magassága eléri majd egy tízemeletes házét. Oldalt két nyolc-nyolc méter magas takarófalat emelnek, így a kulisszák mögötti történések nem zavarják majd a közönséget.

A hagyományos zenekari árok is megszűnt a színpad előtt. Több elképzelés is volt arról, hol kapjon helyet a több tucat zenész és a karmester – szóba került az egyetem első emeleti terasza is –, végül a muzsikusok a színpad előtt játszanak majd.

Az fesztivált öltözői és a kiszolgáló helyiségek, például a kelléktár - a Dóm térrel szomszédos - Rerrich Béla téren kapnak helyet. A konténereket tartó szerkezet megegyezik a színpadéval, így szükség esetén a játszóhely mérete akár tovább is bővíthető – közölte a sajtóreferens.

>>> A Szegedi Szabadtéri Játékok műsora a 7 óra 7-en

Kapcsolódó:

>>> Gérard Depardieu Napóleon szerepében Szegeden

>>> Látványos fordulatot vett a Szegedi Szabadtéri

>>> Nyilvános a szegedi Háry János szereposztása

>>> Családi kikapcsolódást kínáló műsor az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

>>> Mamma Mia! – olvasópróba a Madách Színházban

>>> Kihirdették a Mamma Mia! című musical szereposztását

>>> Plusz előadás a Mamma Mia!-ból a Szegedi Szabadtérin

>>> Mamma Mia! a Madách Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon

>>> A Csárdáskirálynő és Elfújta a szél – Szereposztást hirdetett a Szegedi Szabadtéri

>>> Mobil forgószínpad a Szegedi Szabadtéri Játékokra

>>> Megfordul a nézőtér – Műsort hirdetett 2014-re a Szegedi Szabadtéri Játékok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr887995425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása