7óra7

Évadzáró a Centrál Színházban

Évadzáró a Centrál Színházban

2014. 06. 27. | 7óra7

A színház látogatottsága az idei évadban 198 előadást tartottak a nagyszínpadon, ez tizennyolccal több, mint tavaly. A nézőszám már tavaly is meghaladta a 100.000-et, de az idén még 10.000-rel többen váltottak jegyet a Centrál Színházba.

Puskás Tamás

A Centrál Színház erős és sikeres évadot tudhat maga mögött. A nézői érdeklődés olyan nagy, hogy a tavalyi bemutatók mind műsoron maradhatnak a következő évadban is. Michael Frayn bohózata a Függöny fel! szakmailag is igazolta a nézői sikert, mert az előadás meghívást kapott a Vidor fesztiválra. A társulat komédiázó kedve telt házakat vonzott.

Plomba-díj | készítette: Péter Vladimir A Centrál Színházban ebben az évben először adják át az idén alapított Plomba díjat, a társulat legjobb színészének. A díjat Péter Vladimir készítette és a társulat titkos szavazással Ágoston Katalinnak ítélte. A közönségdíj szavazása a Facebookon és a színházban zajlott. Emailben és a jegyre felírt névvel lehetett szavazni. A díjazott Kovács Krisztián és Botos Éva lett.

*2014/2015-ös évad*

A Centrál Színház két nagyszínpadi és három kisszínpadi premierrel készül a 2014/2015-ös évadban.

Szeptemberben felújítják Eisemann-Zágon-Somogyi: Fekete Péter című zenés játékát (rendező: Puskás Tamás).

A kisszínpadon októberben a Nézőművészeti Kft-nek lesz bemutatója, a címe: A halak nem halnak bele a szabad merülésbe (rendező: Göttinger Pál).

Novemberben a Centrálhoz eddig is kötődő Kiss Mártonnak lesz zenés ősbemutatója. A címe Broadway felett az ég.

A másik novemberi és nagyszínpadi bemutató David Lindsay-Abaire: Jó emberek című színdarabja lesz, a rendező: Puskás Tamás, a főszereplők Básti Juli és Szervét Tibor.

2015. január 17-én a Kisszínpadon, Martin Mcdonagh: Leenane szépe színdarabjának premierje lesz, a rendező Grigor Attila, a főszerepeket Pogány Judit és Pokorny Lia játsszák.

A társulattól az idén nem távozik senki, viszont Szabó Éva immár évados szerződéssel is a Centrált erősíti, Rada Bálint pedig a Színművészeti Egyetem végzőseként szerződött a színházhoz.

Ágoston Katalin, Puskás Tamás

Puskás Tamás, Botos Éva

Puskás Tamás, Kovács Krisztián

*Keszthelyi Nyári Játékok*

A Centrál Színház a nyáron - miképpen eddig is – a 15. Keszthelyi Nyári Játékokon lép föl, július 24-e és augusztus 17-a között. A keszthelyi Festetics-kastély kertjében a július 24-én látható Hét boszorka című nyitó koncertelőadás után 13 alkalommal tekintheti meg a Függöny fel! bohózatot a balatoni közönség.

>>> A Keszthelyi Nyári Játékok műsora a 7 óra 7-en

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr907995237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása