7óra7

Halász Judit koncertjével kezdi a szezont a balatonföldvári Kultkikötő

Halász Judit koncertjével kezdi a szezont a balatonföldvári Kultkikötő

2014. 06. 27. | 7óra7

A 2006 óta folyamatosan működő balatonföldvári Kultkikötő 9. évadát kezdi júniusban. Az Összpróba Alapítvány által működtetett szabadtéri színház Magyarország leghosszabb nyári színházi programsorozatát kínálja a közönségnek - áll a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Balaton déli partján található, 960 férőhelyes Kultkikötő programját műfaji sokszínűség jellemzi: vígjáték, tragédia, zenés est, musical és néptánc-előadás is szerepel műsorán. A színházi és táncprodukciók mellett kézműves-foglalkozások, koncertek, filmvetítések, kiállítások és borkóstolók is várják az érdeklődőket.

A Kultkikötő az idei szezont június 14-én Halász Judit koncertjével indítja. Június 21-én a kaposvári Csiky Gergely Színház A csúnya című előadását játsszák, majd június 28-án az Orlai Produkció és a Kultkikötő közös bemutatója, Bill Manhoff komédiája, a Bagoly és Cica látható Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás szereplésével.

Júliusban többek között műsorra tűzik az Orlai Produkció Amadeus című előadását Kulka Jánossal és Keresztes Tamással, valamint a Hitted volna? című produkciót Hernádi Judittal és Kern Andrással.

A Kultkikötő programjában megtalálható a budapesti Játékszín Bányavirág című produkciója László Zsolt és Stohl András főszereplésével, valamint a Honvéd Táncszínház a Csárdás! című előadása Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával. A kecskeméti Katona József Színház Cseke Péter rendezésével, a Páratlan páros című bohózattal érkezik Balatonföldvárra, ahol július 18-án a Quimby zenekar ad koncertet.

Július 10-én ismét színházi bemutató várja a nézőket: a Kultkikötő és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása, a Csemegepultos naplója látható. Augusztusban a L'art pour L'art Társulat, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Thália Színház és az Orlai Produkciós Iroda előadásai mellett a Budapest Bár zenekar is a Kultkikötőbe érkezik.

Az idén először határon túli társulatok produkciói is szerepelnek a programban: a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Szomorú vasárnap című előadása látható Lajkó Félix hegedűművész közreműködésével, valamint vendégük lesz egy-egy előadással az Újvidéki Színház és a kassai TeatRovás kísérleti színműhely is.

A Kultkikötő balatonföldvári helyszíne mellett az idén Balatonlellén és Balatonfenyvesen is várja a családokat elsősorban gyerekeknek szóló előadásokkal.

>>> A balatonföldvári Kultkikötő műsora a 7 óra 7-en

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr567995499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása