7óra7

Júliusban kezdődik a Szentendrei Teátrum és Nyár

Júliusban kezdődik a Szentendrei Teátrum és Nyár

2014. 06. 28. | 7óra7

Alfred Jarry: Übü királya az Örkény Színház és a Szentendrei Teátrum közös produkciójaként kerül színre, Mácsai Pál rendezésében július 11-én.

Anat Gov: Happy Ending című zenés darabjának magyarországi ősbemutatója július 25-én lesz a Teátrum Városháza udvari színpadán. A darabot – amely már zajos sikert aratott a világ számos színpadán – Gergye Krisztián rendezi, szereplői Hernádi Judit, Margitai Ági, Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter és Fekete Ernő lesznek.

A Városháza udvarán láthatja a közönség Tamási Áron: Vitéz lélek című színművét a Nemzeti Színház vendégjátékaként. A Békéscsabai Jókai Színház Neil Simon: Kapj el című musicaljét, Apáti Miklós: K und K (Karády katonái) című zenés víziójátékát, valamint A kolozsvári bíró című gyerekelőadást hozza el Szentendrére.

A nagyszínpadi előadások sorát Bill Manhoff: Bagoly és Cica című komédiája zárja Jordán Adéllal és Szabó Kimmel Tamással a főszerepben.

Bagoly és Cica - Szabó Kimmel Tamás, Jordán Adél

A Ferenczy Múzeum új épületének intim hangulatú udvara kamara előadások helyszíne lesz a nyáron. Itt kerül színre a Tisztelt hazudozó! című darab Jordán Tamással és Molnár Piroskával a főszerepben, a Szabó Magda önéletrajzi ihletésű műveiből idéző est Nagyváradi Erzsébet és Gerendás Péter tolmácsolásában, Csákányi Eszter zenés estje, egy nyáresti operett gála és egy olasz dalest.

Vasárnap délelőttönként a kisgyermekes családokat zenés, élőszereplős és bábos gyermekelőadások várják a Dunaparti Művelődési Ház kertjében. A kert hétvégenként a tizen-, huszonéves korosztályé, ahol esténként az ElevenKert alternatív zenei és jazz programjai nyújtanak nívós szórakozást.

A MűvészetMalom nyaranta a kiállítások mellett a társművészeteket is befogadja. Idén Palya Bea, Horgas Eszter és a Talamba együttes koncertjét és a Jazz Fesztivált élvezheti a közönség a malom udvarán. Ugyanitt kerül sorra a Vujicsics együttes jubileumi koncertje, amelynek vendége Szörényi Levente lesz.

A kulináris élvezetek kedvelőinek is érdemes a nyáron Szentendrére látogatni: július 11-13. között Sörfesztivál, augusztus 29-31-én Bor- és gasztrofesztivál lesz a Duna-korzón. A nyár utolsó hétvégéjén a Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál keretében késő éjszakáig programok sokasága várja a vendégeket.

>>> A Szentendrei Teátrum és Nyár műsora a 7 óra 7-en

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr27995067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása