7óra7

Díjakkal ismerte el az Operaház az évad legjobb szólistáit

Díjakkal ismerte el az Operaház az évad legjobb szólistáit

2014. 07. 01. | 7óra7

Gál Erikát, Létay Kiss Gabriellát és Rálik Szilviát a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese, Oláh Zoltánt a Magyar Nemzeti Balett Étoile-ja címmel tüntették ki. A kiemelt honoráriummal járó cím egy évadon keresztül illeti meg a művészeket - olvasható az Operaház közleményében.

Gál Erika az évadban harminchat alkalommal lépett színpadra, a szezon megkoronázásaként Amneris szerepében mutatkozott be az Opera és a Bartók Plusz Operafesztivál koprodukciójában színre vitt Aidában Létay Kiss Gabriella a most záruló évadban harminckét alkalommal, hat operában, ebből négy nagy főszerepben állt közönség elé.

Az árnyék nélküli asszony - Rálik Szilvia

Rálik Szilvia a drámai hősnők hiteles megformálásáért kapta a díjat. Az elmúlt tíz hónapban többek közt három Richard Strauss-főszerepet énekelt, sikerrel debütált Az árnyék nélküli asszony magyarországi bemutatójának Kelmefestőnéjeként és Janácek Jenufa című operájának címszerepében is.

Oláh Zoltán második alkalommal vehette át az Étoile címet; a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa a 2013/2014-es évadban ismét megmutatta, hogy klasszikus főszerepben és modern tánckompozícióban azonosan magas színvonalon teljesít - olvasható a méltatásban.

Az immár harmadik alkalommal odaítélt díjakat Ókovács Szilveszter főigazgató, Anger Ferenc művészeti igazgató és Solymosi Tamás balettigazgató adta át a Halász Péter főzeneigazgató által vezényelt évadzáró gálaest műsorszámai között. Az évad emlékezetes pillanatait idéző gálát a bazilikánál felállított óriáskivetítőkön is élőben követhették a nézők, az eseményt a közmédia is rögzítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr897995047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása