7óra7

Frankfurtban zárult a Proton Színház évada

Frankfurtban zárult a Proton Színház évada

2014. 07. 06. | 7óra7

Az ősz folyamán a Trafóban nemzetközi koprodukcióban bemutatott Demencia című előadás Mundruczó Kornél rendező öngyilkosság-trilógiájának második része.

Az új darab mellett a társulat az idei szezonban műsoron tartotta összes előadását: a Frankenstein-terv a Nehéz istennek lenni a Szégyen és a Demencia a budapesti helyszínek mellett 8 ország 13 városában 49 előadást élt meg: Tampere, Zürich, Belgrád, München, Bordeaux, Strasbourg, Drezda, Berlin, Pécs, Lisszabon, Pozsony.

A sor június végén Frankfurtban zárult, ahol az előadást a német kritika is jól fogadta:

„A magyar cannes-i győztes, Mundruczó Kornél Demencia című előadása egy fantasztikusan szemtelen, ugyanakkor vigasztalan hozzájárulás az idei színházi biennaléhoz.” – írja a produkcióról a Frankfurter Rundschau.

„A zenei forma teljesen új és sajátos volt, melynek köszönhetően nyolc csodálatos színész-zenész a Demencia című előadásból egy rendkívüli mixet csinált. Mindez talán a Bécsi vér, a rock és a Koldusopera különleges elegyeként írható le a legpontosabban (zeneszerző: Szemenyei János). Felemelő!” – írja a Frankfurter Neue Presse.

Demencia

A jövő évad elején a sorozat egy holland turné keretében folytatódik: Groningenben és Rotterdamban mutatják be az előadást.

A vendégjátékok mellett egy igazi különlegességet is tartogat a jövő ősz: a Proton Színházban színészként rendszeresen feltűnő Rába Roland ezúttal rendezni fog: Ionesco Rinocéroszok című műve által inspirált Utolsó című darabot szeptember 11-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában mutatják be.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187995021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása