7óra7

Csütörtökön kezdődik a dubrovniki Nyári Játékok eseménysorozata

Csütörtökön kezdődik a dubrovniki Nyári Játékok eseménysorozata

2014. 07. 09. | 7óra7

Júliusban komolyzenei koncertek lesznek a dubrovniki szimfonikusok előadásában, zágrábi és vajdasági vendégszólisták és szimfonikusok közreműködésével. Színházi és más jellegű bemutatókat július 25. után tartanak - olvasható a Politika plus című hírportálon.

PolitikaPlus/Arhiva

Az idei rendezvényen a barokké lesz a főszerep. Olasz barokk koncertet a Concerto de' Cavalieri előadásában hallhatnak a látogatók. A német barokkot a lipcsei Gewandhaus Zenekar képviseli, míg a korabeli francia szakrális barokk énekeket a Le Concert Spirituel énekkar ad elő.

A rendezvényt a zágrábi filharmonikusok zárják Ive Lipanovic karmester vezetésével, Zeljko Lucic bariton és Lana Kos szoprán közreműködésével a dubrovniki Szent Vlaha-templom előtti téren.

A dubrovniki Nyári Játékok a legrégebbi és legtekintélyesebb horvát fesztivál, amelyet 1956 óta rendeznek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr547995001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása