7óra7

Véget ért a X. Shakespeare Fesztivál Gyulán

Véget ért a X. Shakespeare Fesztivál Gyulán

2014. 07. 15. | 7óra7

Szentivánéji álom

A fesztivál művészi csúcspontjait a bemutató mellett a Szentpétervári Balti Ház Fesztivál Színház Luk Perceval által rendezett Macbeth előadása, illetve a Szabadkai Népszínház Magyar Tagozatának Macbeth előadása jelentette. Fellépett a londoni Shakespeare’s Globe Színház egy komédiával, és láthattak chilei és lengyel előadásokat is.

Macbeth

Először rendezték meg a Fringe Fesztivált, ahol utcaszínházak produkcióit nézhettek meg és koncerteket hallgathattak. Vetítettek filmeket, volt egy kétnapos nemzetközi konferencia, amelyen neves Shakespeare kutatók és középiskolai tanárok, diákok is részt vettek. A szonetteket jazz, pop, klasszikus és kortárs zenei műfajban is előadták a meghívott művészek.

Középiskolásoknak workshopot szerveztek, Shakespeare korabeli menüsort is megkóstolhattak az egyik étteremben. A fesztivál szervezői sikeresnek ítélik meg az idei fesztivált.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr137994969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása