7óra7

Gál Kristóf – Az AlkalMáté Trupp bemutatója a Jurányiban

Gál Kristóf – Az AlkalMáté Trupp bemutatója a Jurányiban

2014. 07. 23. | 7óra7

Gál Kristóf Máté Gábor és Horvai István a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2003-ban végzett színészosztálya minden évben találkozik és AlkalMáté Trupp néven közös produkciót hoz létre. Az első években három különböző előadás született, majd 2007-ben sorozatot indítottak, amelyben évről évre egyik osztálytársuk életét dolgozzák fel.

A Zsámbékon indított sorozat folytatódik az idei nyáron is, immár a tavaly bevezetett új helyszínen, a Jurányi Inkubátorházban. "Ez egy szerződésszerűség egymás között, hogy ezt végigcsináljuk, ha van rá lehetőség" – mondta korábban az MTI-nek Máté Gábor, akinek véleménye szerint ezek az előadások olyanok, mint egy-egy fénykép, amely minden évben elkészül az osztályról.

A főleg improvizációkból születő produkció a főhősök különbözősége miatt mindig más lesz, ám mindig szórakoztató formában, humorral és sok zenével dolgozzák fel a kiválasztott életét.

A nyolcadik éve tartó sorozat keretében nyaranta mindig más osztálytársukról vallottak az osztály tagjai. Ebben az évben - az utolsó tavalyi előadást követő sorsolás nyomán - a színészi pályát 2007-ben elhagyó Gál Kristóf lesz az előadás témája, aki a színpadot rendőregyenruhára cserélte, és ma a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Eddig Járó Zsuzsáról (2007), Szandtner Annáról (2008), Kovács Patríciáról (2009), Máthé Zsoltról (2010), Mészáros Mátéról (2011), Péter Katáról (2012) és Száraz Dénesről (2013) készült darab.

Az előadást július 31-én 20 óra 30 perctől, augusztus 1-jén, 2-án, 3-án 18 órától és 20 óra 30 perctől is láthatja a közönség a Jurányi Inkubátorházban - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az idei produkcióban Czukor Balázs, Dömötör András, Gál Kristóf, Járó Zsuzsa, Jordán Adél, Kovács Patrícia, Máthé Zsolt, Mészáros Béla, Mészáros Máté, Péter Kata, Szandtner Anna és Vajda Milán szerepel, az előadás rendezője Máté Gábor.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr57994933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása