7óra7

Elhunyt Fekete András

Elhunyt Fekete András

2014. 08. 07. | 7óra7

Fekete András Fekete András 1956-ban végezte el a Színház-és Filmművészeti Főiskolát, majd egy évig az egri Gárdonyi Géza Színházban játszott. Ezután a szolnoki Szigligeti Színházban, majd 1959-től a Pécsi Nemzeti Színházban dolgozott. 1982-ben visszatért Szolnokra, nyugdíjazásáig a Szigligeti Színház társulati tagja volt.

Számos jelentős televíziós és mozifilmben játszott, nyugdíjasként is vállalt szerepet a Janus Egyetemi Színházban és a Pécsi Nemzeti Színházban is. Utoljára színpadon A kétfejű fenevad című előadásban láthatta Fekete Andrást a közönség a Pécsi Nemzeti Színházban, a 2011/2012-es évadban.

"Nyugodj békében Bandi bácsi! Víg kedélyed, kedves, szeretetteljes személyiséged és utánozhatatlan színpadi jelenléted hiányozni fog. Emlékedet, mosolyodat örökre megőrizzük szívünkben" – áll a Pécsi Nemzeti Színház társulatának gyászközleményében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr317998217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása