7óra7

Első évadnyitó társulati ülését tartotta a Zenthe Ferenc Színház

Első évadnyitó társulati ülését tartotta a Zenthe Ferenc Színház

2014. 08. 07. | 7óra7

Hozzátette: repertoárjukban könnyed vígjátékok és nehezebb drámák, valamint mesejátékok is szerepelnek, társulatuk a fiatalabb és a középgenerációt célozta meg, hogy új közönséget toborozzon a színházművészetnek.

A premierek között szerepel a salgótarjáni színház alapítójának, T. Pataki Lászlónak Kit szerettél, Ádám? című drámája is, amelynek ősbemutatóját a budapesti Újszínházba tervezik. Ez egyben a Madách Imre születésének 190. évfordulója alkalmából szervezett emlékév kiemelt rendezvénye is lehet - jegyezte meg a művészeti vezető.

A színházat fenntartó, önkormányzati tulajdonú Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Simon Lajos elmondta: gazdálkodásuk stabil, új tagokat is szerződtettek az új évad produkcióira. A társulatot erősíti majd a salgótarjáni származású Hollai Kálmán, továbbá az utóbbi években inkább már csak szinkronszínészi munkát vállaló Csernák János.

Orosz Dániel közönségszervező az MTI-nek elmondta: a Zenthe Ferenc Színház eddig nyolcvan művelődési házzal és színházzal vette fel a kapcsolatot, szeptemberre ezt a számot szeretnék 120-ra növelni és produkcióikat minél több észak-magyarországi, dunántúli és alföldi színpadon bemutatni.

Sándor Zoltán arról is beszámolt, hogy tavaly mintegy háromszáz széket foglaltak le a színház támogatói, az új évadban egy három premierre szóló bérlettel viszonozza a társulat ezt a támogatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr867997975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása