7óra7

Szegedi Szabadtéri: egy jelölt teljesíti a feltételeket

Szegedi Szabadtéri: egy jelölt teljesíti a feltételeket

2014. 08. 07. | 7óra7

Szegedi Szabadtéri Játékok Tudhatóan csak Kelemen Csabának van szakirányú végzettsége a Szegedi Szabadtéri Játékok ügyvezetői posztjára kiírt pályázat jelentkezői közül. Mózes Ervin, Szeged címzetes főjegyzője - nevek említése nélkül - számolt be erről. A másik pályázatról elmondta: "szakminiszteri engedéllyel tehető csak érvényessé, aki felmentést adhat a szakirányú felsőfokú végzettség alól". Ez Herczeg Tamás pályázatára vonatkozik, a harmadik pályázónak nincs meg a megfelelő végzettsége.

Az előadó-művészeti törvény előírásai szerint vezetői munkakör ellátásával szakirányú felsőfokú végzettséggel és legalább ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező személy bízható meg. Szakirányú felsőfokú végzettségnek minősül a felsőfokú oktatási intézményben szerzett, az intézmény alaptevékenységének megfelelő diplomával vagy oklevéllel, továbbá a jogász, illetve a közgazdász oklevéllel tanúsított végzettség. A miniszter a kinevezési jogkör gyakorlójának javaslatára a meghatározott szakirányú felsőfokú végzettség, szakképesítés megszerzésének követelménye alól felmentést adhat, ha a felsőfokú végzettséggel rendelkező pályázó rendelkezik előadó-művészeti szervezetben szerzett legalább ötéves vezetői gyakorlattal.

A negyedik pályázó, Koltay Gábor korábban visszalépett a jelöléstől.

Mózes Ervin, Szeged címzetes főjegyzője arról is beszélt a portálnak, hogy a szimfonikusok igazgatói posztjára jelentkezők közül senki sem felel meg mindenben a kiírásnak. A Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatnál, mint arról korábban beszámoltunk, ketten (Gyüdi Sándor és Balikó Tamás) teljesítik valamennyi kritériumot.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr727999129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása