7óra7

Tizenöt bérletet kínál a Zenthe Ferenc Színház

Tizenöt bérletet kínál a Zenthe Ferenc Színház

2014. 08. 07. | 7óra7

Simon Lajos színházigazgató a teátrum sajtótájékoztatóján elmondta: többek között lesz családi bérlet, bérletsorozatot indítanak a 100 éve született Tolnay Klári emlékére, valamint „surranó” bérletet is hirdetnek azok számára, akik még nem tartoznak a rendszeres színházlátogatók közé.

Gyuriska János színész, Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere, Simon Lajos színházigazgató, Susán Ferenc főrendező

A salgótarjáni színházigazgató hozzátette, hogy a nézőszám növelése érdekében az idén sem emelik a színházi bérletek árát, a jegyárakat pedig csökkentik. Megjegyezte: az új, családi bérletsorozat célja, hogy azok a családok, akik ritkán jutnak el egy-egy pesti színházi előadásra, költségtakarékosan nézhessenek meg olyan sikerdarabokat, mint A dzsungel könyve és A padlás valamint a Nemzeti Táncszínház produkciója, a Csipkerózsika

Simon Lajos színházigazgató Simon Lajos közölte: tárgyalásokat folytattak a nógrádi városok polgármestereivel, így terveik szerint a társulatuk új előadásait bérletben viszik majd a pásztói, bátonyterenyei, szécsényi, rétsági és balassagyarmati művelődési házakba. Emellett budapesti, illetve határon túli fellépéseket is lekötöttek már.

Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere bejelentette: a Zenthe Ferenc Színház kamaraszínházi előadásaira két új színpadot is biztosít ingyenesen az önkormányzat: a hónapokon belül elkészülő, új ifjúsági szórakoztató központot a városközpontban, valamint az egykori bányászkaszinót Salgóbányán, amelynek a felújításával az idén ősszel végeznek.

Susán Ferenc, a társulat főrendezője közölte, hogy a társulatnak öt új produkciója lesz: az általa már 25 évvel ezelőtt is rendezett Liliomfi Pásztor Tibor és Gyuriska János főszereplésével, a Min nevet az ember? címet viselő kabaré, Harold Pinter Hazatérése, amelyben Mikó István is színpadra lép, az A győztes szolgalegények mesedarab és Koltai Róberttel a főszerepben a Képzelt beteg.

A főrendező szólt arról is, hogy a szeptemberi előadásokra megújítják a színpadvilágítást, és a következő évadra reményeik szerint a székfoglaló bérlet segítségével a nézőtér 562 székét is kicserélhetik.

Bejelentette továbbá, hogy a salgótarjáni származású Zenthe Ferenc születésnapján, két évvel ezelőtt alakult társulathoz szerződtették a város szülöttét, Gyuriska Jánost.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen Horvai István és Máté Gábor osztályában 1999-ben végzett színművész 15 éven át a Vígszínház tagja volt, majd a Miskolci Nemzeti Színházban dolgozott. Az MTI-nek elmondta: kihívást lát abban, hogy szülővárosa fiatal színházában játsszon, s rendezni is fog, Harold Pinter Hazatérését viszi majd színpadra.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr737994895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása