7óra7

Zenthe Ferencre emlékeznek Salgótarjánban

Zenthe Ferencre emlékeznek Salgótarjánban

2014. 08. 07. | 7óra7

Zenthe Ferenc Tájékoztatása szerint immár hatodik alkalommal emlékeznek meg Zenthe Ferencnek a születésnapjáról: a salgóbányai erdészháznál 10 órakor kezdődő rendezvényt családi és színházi programok színesítik. Az emléknapon a helyi társulat mellett fellép a losonci Kármán József Színház, továbbá az Ifjú Nógrád Táncegyüttes, a Komédiák Színjátszó Csoport, a Maszk Színjátszók, Andi Színjátszósai, valamint az Accustic Project dzsesszegyüttes is.

Zenthe Ferenc salgóbányai mellszobránál 11 órakor koszorúzási ünnepséget is tartanak, beszédet mond Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere. A családi napra palóc mesékkel is várják a közönséget, de a színészek "versbüfével" is készülnek, ahol "étlapról" kérhetnek versmondást a színészektől a programra látogatók. A rendezvényt a Zenthe Ferenc Emlékfutás zárja délután négykor - közölte Simon Lajos.

Zenthe Ferenc 1920. április 24-én született a Salgótarjánhoz tartozó Salgóbányán, tízéves koráig élt a bányásztelepülésen, ahol édesapja a bányatársaság főmérnöke volt. A nemzet színészének első szobrát a salgói erdészház kertjében helyezték el 2008-ban, a mellszobrot Molnár Péter szobrászművész készítette süttői mészkőből.

Zenthe Ferenc a színházon kívül csaknem száz filmben és tévéjátékban játszott, pályafutását számos díjjal ismerték el.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr407995739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása