7óra7

Ma kezdődik a 7. Ördögkatlan Fesztivál

Ma kezdődik a 7. Ördögkatlan Fesztivál

2014. 08. 11. | 7óra7

Az összművészeti fesztivál kínálatában 80 színházi előadás, 150 koncert, csaknem 30 kiállítás, 20 irodalmi esemény, 15 filmes és több mint 100 családi program szerepel - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Mint hangsúlyozták, az Ördögkatlan Fesztivál legnagyobb vállalkozásai, vállalásai közé tartozik a saját produkciók létrehozása, az új, eredeti ötletek megvalósítása.

A színházi produkciók túlsúlyban lesznek az idei fesztiválon, amelynek díszvendége a budapesti Katona József Színház, Horváth Csaba rendező-koreográfus és Lajkó Félix hegedűművész. Lengyelország is díszvendégként jelenik meg: lengyel zenekarok, színházi előadások és lengyel szerzők darabjaiból készült produkciók egyaránt láthatók lesznek.

A rendezvénysorozatot hagyományosan a Quimby zenekar nyitja és a Kiscsillag zárja, rajtuk kívül olyan neves együttesek is színpadra lépnek, mint a Csík Zenekar, a Budapest Bár, a 30Y vagy az észt-ukrán Svjata Vatra.

A nagyharsányi Hrabal-vurstlin regényhőseinek megidézésével, nonstop felolvasással, kéményről kiabálással, gigantikus Hrabal-portré festésével emlékeznek a 100 évvel ezelőtt született cseh íróra, a nagyharsányi focipályán pedig az öt évvel ezelőtt elhunyt Cseh Tamás előtt tisztelegnek.

Beremenden, a Megbékélés Kápolna előtti réten Beethoven IX. szimfóniáját vezényli Dinyés Dániel, közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar és az a lá cArte kórus.

Faluturisták címmel ezúttal is lesz rendhagyó, bohózatba illő idegenvezetés színészek közreműködésével, akik idén Kisharsány nevezetességeit mutatják meg interaktív "helytörténeti performansz" keretében.

A mi osztályunk - Pelsőczy Réka, Ujlaki Dénes, Takátsy Péter

A budapesti Katona József Színház A mi osztályunk című darabbal és a Szabadkai Népszínházzal közös, Vörös című produkcióval, emellett Sufni-beli előadásokkal szerepel a fesztiválon. Horváth Csaba több előadással érkezik: a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves fizikai színházi rendező osztályának Toldi című mozgásszínházi előadásával, a Forte Társulat pedig az Irtással

Toldi

A palkonyai Pécsi Bölcsészudvar programjainak témája a kisebbségi lét és egyebek mellett a Shakespeare-évforduló lesz; a fesztiválozók koncerteken, beszélgetéseken, filmvetítésen vehetnek részt, de megismerkedhetnek a reneszánsz konyhával is.

Wahorn András nemcsak kiállítással érkezik, hanem koncertet is ad zenekarával, és egy közös installáció megalkotásában is részt vesz, Pintér Béla és Társulata pedig a Titkaink című előadással lép fel.

Titkaink - Pelva Gábor, Póta György, Friedenthal Zoltán, Csákányi Eszter, Pintér Béla, Szamosi Zsófia, Thuróczy Szabolcs, ülnek: Enyedi Éva, Stefanovics Angéla

A fesztivál teljes programja a www.ordogkatlan.hu honlapon érhető el.

>>> Az Ördögkatlan Fesztivál színházi műsora a 7 óra 7-en

Kapcsolódó:

>>> Ördögkatlan – Több mint negyvenezer látogatóra számítanak

>>> Öt nap ünnep az ég alatt – 7. Ördögkatlan Fesztivál

>>> Ördögkatlan – A Katona József Színház az idei díszvendégek között

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr657994883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása