7óra7

Fenntartható rendetlenség – Hétrétország ’14

Fenntartható rendetlenség – Hétrétország ’14

2014. 08. 13. | 7óra7

Sülyi Péter fesztiválgazda figyelembe ajánló szavaival: Ez persze egy virtuális ország, de még mindig jobb, mint némely nem virtuális. Momentán itt vagy Te is, virtuálisan betoppanó, és máris megütötte füledet a Csönd. Hétrétország csöndje. Igen, ez a specialitásunk. Kell is ez. Különben mivel tudnánk túlkiabálni a környező, fesztiváltól harsány, lármás Valódiát?

V. Németh Zsolt államtitkár, Sülyi Péter

A megnyitón a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára Sülyi Péter metaforáját bontotta ki hasonlattá. Miután a képzeletbeli térben és időben elhelyezte a rendezvénysorozatot, rendfenntartó erők nélküli sokféleségére utalva ezt a tizenegy napot a fenntartható rendetlenség állapotaként jellemezte.

V. Németh Zsolt Az idén tizenharmadik alkalommal megrendezett esemény egyik újítása az úgynevezett Gondtalan Napok. A vasárnapi programok ingyenesek, ami a pénzköltés gondján könnyít valamennyit.

Az augusztus 20-ig tartó köztiválon a képzőművészeti kiállítások, filmvetítések, zenei koncertek, gasztronómiai és gyermekprogramok mellett nappal a Vendégváró Nyitott Porták keretén belül az itt élők, itt alkotók, esténként a csillagos ég mindennapjaiba nézhet bele az idelátogató.

Aki színházra kíváncsi, a gyermekekre kalibrált előadások (a felvidéki Csavar Színház, Écsi Gyöngyi meseszínháza, Ziránó Színház, Kalimpa Színház) mellett a Nézőművészeti Kft. és a Góbi Rita Társulat egy-egy előadását nézheti meg, illetve Berecz András műsorát a Kobzos együttessel, Szent István király intelmeit Újhelyi Kinga és Lukács Miklós tolmácsolásában, valamint Gál Tamás Villon estjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr47994861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása