7óra7

100 civillel a színpadon kezdi évadát a MU Színház

100 civillel a színpadon kezdi évadát a MU Színház

2014. 08. 19. | 7óra7

Idén a női szólistákra fókuszál a 10. Újbuda Jazz Fesztivál, a legjobb amatőr színjátszó előadásokat gyűjti össze a FESZT-FEST, XIII. alkalommal rendezik meg az L1danceFestet, és a MU közösségi színházi programjait is megismerheti a közönség a Színházak Éjszakája keretében, bemutatóval készül a Hodworks, a MU Terminál és a Káva Kulturális Műhely is.

ATLAS

Az első bemutató, amely egyben a színház évadnyitó előadása is, szintén a MU aktív részvételre építő, közösségi színházi profiljához illeszkedik. A SÍN Kulturális Központ szervezésében szeptember 4-én 17 és 20 órakor látható ATLAS BUDAPEST egy rendhagyó színházi előadás, amely a portugál rendezőpáros koncepciója alapján 100 magyarországi civil szereplő életére, foglalkozására, karakterére épül.

A casaBranca rendezői, Ana Borralho és João Galante Lisszabon, Milanó, Lille, Párizs, São Paulo és sok más város után most Budapesten valósítják meg produkciójukat.
Az ATLAS előadás 100 embert hoz össze egyetlen színpadon: 100 különböző életpályát, 100 különböző identitást. Az ATLAS az emberi társadalom szerveződésének egyfajta atlasza, amely az embereket a társadalomban betöltött szerepük alapján mutatja be. Az ATLAS nem csak előadás: egy eszme, egy projekt, egy közösség, egy kapcsolat a térrel. Összetartozó emberek megismételhetetlen eseménye egy adott térben és időben.

Az előadás arra a meggyőződésre épül, hogy a művészetnek aktív szerepet kell vállalnia a társadalomban. Az élet és művészet összefügg. Ahogy Beuys mondta: „Mi vagyunk a forradalom.”

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787994833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása