7óra7

Határtalanság, szabadság, testiség – A halandóság feltételei a MU Színházban

Határtalanság, szabadság, testiség – A halandóság feltételei a MU Színházban

2014. 08. 24. | 7óra7

A Lábán Rudolf-díjjal kétszeresen kitüntetett Hodworks az előző előadásokból (Ahogy azt az apám elképzelte Pirkad már ismerős négy táncosával és Szabó-Székely Ármin dramaturggal folytatott közös munkája során eddig ismeretlen, új irányokat fedez fel. A táncosok ezúttal új előadói szerepekben jelennek meg, a klasszikus zenei háttérhez olykor igazodó, máskor azzal szembemenő szituatív jelenetekben. Eközben a határtalanság keresése, a korlátoktól való szabadulás, a testiség, a meztelenség kérdései továbbra is a koreográfusi törekvés középpontjában állnak. A jelmez túlmutat funkcióján: díszletté és kelléké alakul. „A jelmezek segítségével újabb interakciók létesülnek, egy-egy ruhakombináció pillanatnyi megjelenítésével pedig újabb metaforák és kulturális utalások, magatartásminta-játékok alakulnak ki. (...) A jelmezhasználat játékossága óhatatlanul is alkotórésze lesz az előadás organikusan kialakuló szabályainak.” (Sőrés Zsolt)

A halandóság feltételei

A 2013-as Pirkad lemeztelenített, radikális testisége után a Halandóság feltételei érzelmi láncolatra fűzött fizikalitás. A folytonos mozgással létrehozott révületben megnyílik a tudatalatti. Szilánkos nemiség, ösztönből öklendezett áriák, a tabukkal szembemenő, vaskos, mégis finom, érzékeny humorú játék. Négy táncos szituatív torzókban, saját belső történelmükbe gabalyodva. Égi és földi minőségek alkudozása, győzelem a nagykörúti realitás felett.

<

Az produkciót Marcio Canabarro, Cuhorka Emese, Garai Júlia és Molnár Csaba adja elő. Zenei konzultáns: Mizsei Zoltán. Konzultáns: Sőrés Zsolt. Dramaturg: Szabó-Székely Ármin. Koreográfus: Hód Adrienn. Az előadásban meztelenség látható a színpadon.

A produkció a bemutató másnapján, szeptember 10-én is megtekinthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr557994807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása