7óra7

Hat bemutató a Rózsavölgyi Szalonban

Hat bemutató a Rózsavölgyi Szalonban

2014. 08. 27. | 7óra7

Zimányi Zsófia művészeti vezető a Rózsavölgyi Szalon szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt szezonnal a második teljes évadot fejezték be, és minden reményüket felülmúlta az előadásaik iránti érdeklődés, valamint a szakma is elismerte munkájukat.

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café

Műsorpolitikájukról szólva kiemelte: olyan színdarabokat tűznek műsorra, amelyeket Magyarországon még nem játszottak, vagy felkérésükre születtek. Az előző szezonban 11 bemutatót, 268 előadást tartottak, 17 ezer néző váltott jegyet produkcióikra. Emellett több mint 50 ingyenesen látogatható rendezvényt - könyvbemutatót, kiállításmegnyitót, szakmai találkozót - tartottak, amelyeket háromezren látogattak.

A művészeti vezető hozzátette, hogy a színháznak jelenleg 15 repertoáron tartott előadása van, az új bemutatókkal 21-re nő ez a szám, emellett koncertek, irodalmi estek is szerepelnek a programban. Beszélt arról is, hogy a Színházak éjszakáján délután öt órától várják a közönséget különböző produkciókkal, a náluk játszó színészek, írók fellépésével.

Az évad első premierjét szeptember 12-én tartják: Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című művének ősbemutatóját láthatja a közönség, a regényből készült darabot Léner András állítja színpadra. Az előadásban Pogány Judit, Gubík Ági, Sztarenki Dóra, Őze Áron, Ozsgyáni Mihály és Sütő András játszik.

Bernard Slade Válás Kaliforniában című művét Balikó Tamás rendezésében tűzik műsorra december 17-én, a rendező-színész Für Anikóval játszik a darabban.

Hindi Brooks vígjátékának, a Romance.com című darabnak a magyarországi bemutatóját 2015. február 12-én láthatja a közönség Réthly Attila rendezésében. A darabban, amely az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, Molnár Piroska, Jordán Tamás, Formán Bálint, Sipos Vera és Domokos Zsolt szerepel.

Az első sorban Csobot Adél, Tóth Ildikó, Molnár Piroska, Zimányi Zsófia, Pogány Judit, Für Anikó, Sipos Vera, a hátsó sorban Zakariás Zalán, Domokos László, Bagó Bertalan, Formán Bálint, Szakonyi Károly, Selmeczi Bea, László Zsolt, Sződy Szilárd, Balikó Tamás, Grecsó Krisztián, Léner András, Sztarenki Dóra, Ozsgyáni Mihály, Gubík Ági, Ungvári Tamás a Rózsavölgyi Szalon 2014/15-ös évadának művészei

A Szakonyi Károly Örvény című hangjátékából készült színdarab ősbemutatóját március 25-én tartják. A művet - amelynek főhőse az idősödő Dosztojevszkij - a rádiójátékot is rendező Sződy Szilárd állítja színpadra. Szakonyi Károly elmondta: kétszer is készített színpadi adaptációt Dosztojevszkij-műből - A félkegyelmű és a Bűn és bűnhődés színpadi változatát írta meg - és sokat foglalkozott a szerzővel. A háromszereplős darab egy lángoló, vad szerelem története: Dosztojevszkij - A játékos megírása előtti időszakban - beleszeret tanítványába, a fiatal Polinába. Az előadásban Bánfalvi Eszter, Kaszás Gergő és Ozsgyáni Mihály játszik.

John Cariani Isten háta mögött (Almost, Maine) című darabjának magyarországi bemutatóját április közepén láthatja a közönség. A 2004-ben írt művet Zakariás Zalán állítja színpadra Tóth Ildikó és Domokos László szereplésével. A különleges nyelvezetű, lírai, abszurd darab szintén a szerelemről szól nyolc páros jelenetben.

Utolsó premierként Vladimir Nabokov Lolita című regényének új színpadi adaptációját tűzik műsorra Bagó Bertalan rendezésében május 21-én. A produkcióban László Zsolt, Tóth Ildikó és Csobot Adél játszik.

A színházi bemutatók mellett idén is folytatódnak az irodalmi és zenei programok. Családban marad címmel új irodalmi sorozatot indítanak, amelynek keretében művészcsaládok képviselői lépnek fel a Szalonban. Rendszeresen jelentkezik majd a Rózsavölgyi Classic, ahol a klasszikus zenei élet hazai kiválóságaival találkozhat a közönség. Emellett havonta megújuló képzőművészeti kiállításoknak, talkshow-knak, könyvbemutatóknak, gyerekprogramoknak, szakmai rendezvényeknek adnak otthont.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr127994769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása