7óra7

Új művészeti vezetővel kezdi az évadot a sepsiszentgyörgyi M Studio

Új művészeti vezetővel kezdi az évadot a sepsiszentgyörgyi M Studio

2014. 09. 04. | 7óra7

Márton Imola Uray Pétertől veszi át Erdély egyetlen hivatásos mozgásszínházának a vezetését. Az új művészeti vezető 2010 és 2013 között dramaturgként és PR-menedzserként segítette a társulat munkáját. Márton Imola elődje által megnyitott úton akar haladni, elsődleges céljának az M Studio működéséhez szükséges alapvető feltételek javítását, a közönséggel való kommunikáció intenzívebbé tételét, és a társulat nemzetközi kapcsolatainak megerősítését tekinti.

Az évad első bemutatóját, a Federico Garcia Lorca művei alapján készülő, Garcia Lorca háza című új produkciót Barta Dóra rendezi, és október végén mutatják be. Az évad második produkcióját Tom Dugdale jegyzi. Az amerikai rendező - aki korábban a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal is dolgozott - az M Studio színészeivel Euripidész Alkésztiszét állítja színpadra februárban. A harmadik bemutatót Fehér Ferenc rendezi, a Személyazonosság című produkciót április-május időszakra tervezik.

A társulat közreműködik a sepsiszentgyörgyi PulzArt kortárs összművészeti fesztivál létrejöttében. A fesztiválon Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és az M Studio közös szervezésében lesz látható Nagy József és a JEL Színház Woyzeck, avagy a szédület karcolata című produkciója, valamint Fehér Ferenc Tao Te és Morgan and Freeman előadásai.

Kampf

Az M Studio a Hattyúk (rendező: Szekrényes László) című előadással indítja az évadot szeptember 9-én 19 órától, szeptember 10-én pedig a KAMPF-ot (rendező: Fehér Ferenc) mutatják be a PulzArt keretén belül.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr447994711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása