7óra7

Színes kulturális programok a Spinoza Zsidó Fesztiválon

Színes kulturális programok a Spinoza Zsidó Fesztiválon

2014. 09. 08. | 7óra7

A Spinoza Színház szeptember 23-ig tartó fesztiválján a decemberben elhunyt Bächer Iván politikai kabaréját láthatja a közönség kedden Az én zsidó kabarém címmel. A pesti kabaré hanyatlásáról és túléléséről szóló előadás műsorra tűzésével az író szellemi hagyatékának állítanak emléket.

Spinoza Zsidó Fesztivál

Szerdán a Címzett ismeretlen címmel látható előadás, amelynek alapja két barát levélváltása, amely megmutatja, miként zúz szét egy barátságot a 20. század legsötétebb időszaka.

A fesztivál közönsége csütörtökön láthatja a Rose című monodrámát, amelyben Rose, az idős zsidó nő mondja el életét. A Ilan Eldad rendezte előadást Vári Éva játssza. Szombaton Székhelyi József rendezésében és szereplésével a Karinthy, a Frici című produkciót tűzik műsorra.

A fesztiválon Én, Királyhegyi! címmel kabarét láthat a közönség, a Ki volt Sólyom Janka? című produkcióban pedig a színpadról száműzött dizőz, Sólyom Janka élete elevenedik meg, emellett a programban a Spinoza és Rembrandt című zenés játék is helyet kapott.

Van-e a zsidóknak külön történelme? címmel Ungvári Tamás estje, Gettó-melódiák címmel koncert, Én nem vagyok magyar? címmel irodalmi est is várja a nézőket. A fesztiválon nagy hangsúlyt kapnak a dokumentumfilmek, emellett klezmer-koncertek és tudományos előadások szerepelnek a programban.

>>> A 12. Spinoza Zsidó Fesztivál színházi programja a 7 óra 7-en

Kapcsolódó:

>>> Spinoza Zsidó Fesztivál szeptemberben

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr957994655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása