7óra7

1914 – Premier Zsámbékon

1914 – Premier Zsámbékon

2014. 09. 10. | 7óra7

1914 Korabeli krónikák, irodalmi művek, többek között Ádám Éva (Kamenitzky Etelka), Ernst Jünger írásai, Kassák, Babits, Palasovszky, Morgenstern versei idézik a 100 éve történteket, a háború értelmetlenségét.

„Mikor megkezdődött, sok szép fiatalember hullott el a harcok mezején, ahol sok vér kiomlott és sok meghalt, sok pedig lába nélkül és karja nélkül, vagy pedig szeme nélkül maradt és sok asszony árván maradt gyermekével együtt és sok szomorú napot töltöttek 1918-ig.
És akkor vége szakadt, és ismét új életet kezdtünk és úgy folytattuk az életet tovább Isten segedelmével újra.
Istennek hála, vége van.” (Bihari Lajos)

A produkcióban színpadra lép Záhonyi Enikő. Csellón közreműködik Kallai Nóra.

A jelmezt Bánki Róza tervezte, a verseket megzenésítette Márkos Albert, produkciós menedzser Sáfrány Eszter. Az 1914 rendező-koreográfusa Mándy Ildikó.

Az előadás Zsámbékon csupán egy alkalommal lesz látható, szeptember 13-án, szombaton este 7 órai kezdettel (a Zsámbéki Rakéta Bázison). Októbertől budapesti helyszínekre kerül a produkció.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr447994641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása