7óra7

Lúzer, a remény színháza – Schilling Árpád rendezése a Trafóban

Lúzer, a remény színháza – Schilling Árpád rendezése a Trafóban

2014. 09. 16. | 7óra7

„Vége a visszafogottan elemző, jelenünket és múltunkat feltáró művészi gondolkodásnak. A hatalom súlyos bakancsával az arcunkba lépett. Üvölteni kell! Ezért nincs többé A párt és ezért van helyette Lúzer. Ha eljössz, megtudod, mit kell tenned. Itt minden kérdésre választ találsz. A miénk az igazi Remény Színháza. Mi tudjuk, hogy mitől lesz szebb a jövő” – Schilling Árpád

A Lúzer bizonyos értelemben A Párt című előadás továbbgondolása. A történet azonban az alkotás során alapjaiban változott meg, a Lúzer nem csak napjaink görbe tükre, hanem merész és váratlan alkotói gesztus.

A történet főszereplője Lilla, a színésznő, aki hűségesen követi a rendszerrel hadakozó rendező férjét, Árpádot. Közös életük a forradalmár művész akaratának rendelődik alá, aki következetesen és megalkuvás nélkül száll szembe az elnyomó hatalommal.

Krétakör – Lúzer, próbatábor, Piliscsév

A produkcióban színpadra lép Boros Levente, Bozoki Lichtenberger Imre, Hock Ernő, Kiss-Végh Emőke, Láng Annamária, Mészáros Ádám, Ördög Tamás, Sárosdi Lilla, Schilling Árpád, Terhes Sándor, Vranik Krisztián és Lawrence Williams.

A Lúzert írta Schilling Árpád, Zabezsinszkij Éva és a társulat. Produkciós vezető Schőn Edina, producer Gulyás Márton.

Az előadás a bemutató után októberben további egy alkalommal látható a Trafóban: október 6-án, hétfőn este 8 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr797994577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása