7óra7

Zalán János lesz a Pesti Magyar Színház igazgatója

Zalán János lesz a Pesti Magyar Színház igazgatója

2014. 09. 29. | 7óra7

Magyar Színház A Pesti Magyar Színház igazgatói feladatainak ellátására június végén kiírt pályázati felhívásra három érvényes pályázat érkezett a benyújtási határidő végéig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága az MTI-vel hétfőn.

Zalán János színművész, kommunikációs szakember, a Masterfilm Digital Kft. ügyvezető igazgatója, a Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészet Kollégiumának vezetője mellett Őze Áron színművész, a Pesti Magyar Színház jelenlegi vezetője és Salamon Suba László rendező, a Budaörsi Játékszín korábbi igazgatója adta be pályázatát a színház vezetésére.

A szakmai bíráló bizottság augusztus 26-án tartotta bírálati ülését és személyesen is meghallgatta a pályázókat. A meghallgatást követően a bizottság tagjai titkos szavazáson Zalán János pályázatát támogatták. A miniszter a javaslatot elfogadva hozta meg döntését - áll a dokumentumban.

Zalán János színész, az ELTE meghívott egyetemi tanára, a Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészeti Kollégiumának vezetője. Színész diplomáját 1991-ben szerezte a Színművészeti Főiskolán, 2007-ben diplomázott a Kodolányi János Főiskola televízió és reklám szakán. 2010-ben a londoni Middlesex University-n Master of Arts in Marketing Communication végzettséget szerzett.

Zalán János január 1-jén lép hivatalba, megbízatása négy évre, 2019. január 31-ig szól.

Kapcsolódó:

>>> Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Magyar Színház

>>> Őze Áron: igazolta önmagát a Pesti Magyar Színházzal választott út

>>> Magyar Színház: Nyolc bemutató a jövő évadban, újra pályázik Őze Áron

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr247994471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása