7óra7

Pesti Magyar Színház: Őze Áron zökkenőmentes átadás-átvételt szeretne

Pesti Magyar Színház: Őze Áron zökkenőmentes átadás-átvételt szeretne

2014. 09. 30. | 7óra7

Őze Áron Őze Áron a sajtó részvételével tartott keddi társulati ülésen arról beszélt, hogy lejár egy igazgatói ciklus és nem törvényszerű, hogy ő vezesse tovább a színházat, a fenntartó választásra másra esett. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy a Pesti Magyar Színház vezetésére kiírt pályázatot Zalán János színész, kommunikációs szakember nyerte.

"Amit mi itt elvégeztünk, az nem fog elmúlni nyom nélkül" - hangsúlyozta. Mint mondta, Zalán Jánossal még nem találkozott, de azon lesz, hogy az átadás-átvételt megkönnyítse és a színház folyamatos munkáját biztosítsa.

Elmondta: az őszre tervezett három bemutatót - a Rév Fülöp a Macbeth és az Anyegin premierjét - megtartják és szeretnék a már előkészített teljes évadot megvalósítani. Hozzátette: az évad második felére azonban - mivel az már nem az ő irányítása alatt fog zajlani - nem vállalt kötelezettségeket, de szakmai szempontból az lenne az ideális helyzet, ha a szezonra tervezett összes új előadás létrejöhetne - jegyezte meg.

"A szerződések rendbe vannak téve, az intézményt adósságállomány nélkül tudom átadni" - mondta Őze Áron, hozzátéve, hogy az általa vezetett fél évben higgadt, felelősségteljes, az elmúlt öt évet folytató munkát kér a társulattól. Felidézte: már évadnyitó beszédével is előkészítette, hogy valószínűleg váltás várható a színház vezetésében. "A színház ebből még nagyon jól is kijöhet. (...) Azon kell, hogy legyünk, hogy ez így legyen" - fogalmazott.

A társulat tagjaitól érkező kérdésre válaszolva elmondta: a színházban szeretne színészként tag maradni, de erről az új vezetésnek kell döntenie.

A társulat tapssal köszönte meg Őze Áron eddigi munkáját.

A társulati ülést követően a közelmúltban elhunyt Avar Istvánra emlékeztek tanítványai, kollégái, barátai a színház előtt, a nemzet színészének búcsúztatásával egy időben. A család tájékoztatása szerint Avar István búcsúztatását - a művész kérésére – szűk, családi körben, a nyilvánosság teljes kizárásával tartották.

A megemlékezésen Őze Áron mondott beszédet, Avar István tisztelői gyertyát gyújtottak a művész emlékére és emlékkönyvben vehettek búcsút, a könyvet később a családnak adják át.

Kapcsolódó:

>>> Zalán János lesz a Pesti Magyar Színház igazgatója

>>> Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Magyar Színház

>>> Őze Áron: igazolta önmagát a Pesti Magyar Színházzal választott út

>>> Magyar Színház: Nyolc bemutató a jövő évadban, újra pályázik Őze Áron

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr437994455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása