7óra7

Nemzetközi fesztiválokon A nagy füzet

Nemzetközi fesztiválokon A nagy füzet

2014. 10. 04. | 7óra7

A görögországi 49. Dimitria Fesztiválon október 8-án és 9-én mutatkozik be a Horváth Csaba rendezte A nagy füzet (a róla szóló írásunk itt olvasható). A második este ráadásul jubileumi előadásra kerül sor: ekkor játssza a társulat 50. alkalommal az előadást, és ezúttal külföldi publikum előtt. A nemzetközi fesztivált, melynek műsorán zenei, színházi és táncelőadások, valamint kiállítások is szerepelnek, 1966 óta rendezi meg Thesszaloniki városa. Az Aghios Dimitriosról, a város védőszentjéről elnevezett fesztivál nagy népszerűségnek örvend a helyi közönség körében.

Az olsztyn-i Jaracza Színház szervezésében megrendezett Demoludy Nemzetközi Színházi Fesztiválon, Lengyelországban, október 22-én lesz látható az Agota Kristóf regényéből készült adaptáció. A 2008 óta megrendezésre kerülő és elsősorban a kelet-európai országok színházait bemutató fesztiválon a Katona József Színház és a Maladype után a Forte a harmadik magyar társulat, akinek a darabját beválogatták a hivatalos programba.

A nagy füzet Bécsben

Az év utolsó hónapjában, december 2-án Szerbiában, a Kosztolányi Dezső becenevéről elnevezett Desiré Fesztiválon vendégszerepel a társulat az előadással. A kortárs nemzetközi színházi fesztivál idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Kosztolányi Dezső Színház szervezésében.

Az előadás utolsó turnéállomása Szlovákia, ahol a kassai Divaldo Thália Színházban, a Thália Tánc Estek sorozat részeként mutatják be december 8-án.

A Színházi Kritikusok Céhe 2013-ban három kategóriában is jelölte az előadást, a Legjobb előadás, a Legjobb független színházi előadás és a Legjobb színházi zene kategóriában.

2014-ben Veszprémben A Tánc Fesztiválján az előadás elnyerte a fődíjat, a Jancsó Miklós-díjat, valamint a Közönség-díjat.

Budapesten kívül A nagy füzetet eddig 10 vidéki magyar városban mutatták be: Debrecen, Gyula, Kaposvár, Kőszeg, Nagyharsány, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém, Zsámbék közönsége is láthatta.

Budapesten legközelebb november 24-én és 25-én lesz látható az előadás a Szkéné Színházban.

Kapcsolódó

>>> KO - blog: A nagy füzet

>>> A Színikritikusok Díjának 2013. évi jelöltjei

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr267994409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása