7óra7

Határon Túli Hétfők a Thália Színházban

Határon Túli Hétfők a Thália Színházban

2014. 10. 13. | 7óra7

A Határon Túli Hétfők sorát november 17-én a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház előadása nyitja Tamási Áron Rendes feltámadás című produkciójával. A darab egy élete vége felé járó ember számadását dolgozza fel. Az előadás az emberről szól, a székely észjárás és logika megfogalmazásában. Tamási Áron novelláját a rendező, Csurulya Csongor dramatizálta - olvasható a színház összegzéségben.

Figaro November 24-én a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Futótűz című előadása látható a Thália Színházban. Wajdi Mouawad drámája egy titokzatos múlt mozaikszerűen felépített története és azé az úté, amelyen az ikerpár, Jeanne és Simon elindul. Céljuk felderíteni anyjuk múltját, aki halála előtt öt évig némán hallgatott. A libanoni születésű, Kanadába menekült, többszörösen kitüntetett író művének filmváltozatát 2011-ben Oscar-díjra is jelölték a legjobb külföldi film kategóriában. A drámát Radu-Alexandru Nica állította színpadra.

A határon túli előadások sora december 8-án az Újvidéki Színház Végel László azonos című regényének felhasználásával készült Neoplanta című előadásával folytatódik, amelynek rendezője Urbán András. Az darab Újvidék története, egyfajta szembenézés önmagunkkal, a sorssal, a társadalommal, de nem történelmi, hanem jelenkori vonatkozásban. Az előadás a BITEF-en közönségdíjat kapott, Urbán András pedig a legjobb rendezőnek járó díjat nyerte el.

Az előadássorozatot a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata zárja december 15-én a Figaro című előadással, amelyet Keresztes Attila rendezésében láthat a közönség. A produkció Beaumarchais eredeti darabja és Mozart művének ötvözése.

A Thália Színház nagyszínpadán látható előadásokra kedvezményes árú jegyek kaphatók és bérlet is váltható. A színház tájékoztatása szerint az előadások közül a Rendes feltámadást, a Neoplantát és a Figarot rögzíti a közmédia.

Kapcsolódó

>>> Két díjat kapott a Neoplanta a belgrádi nemzetközi színházi fesztiválon

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr197994349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása