7óra7

Magyar színházak mutatkoztak be Szentpéterváron

Magyar színházak mutatkoztak be Szentpéterváron

2014. 10. 13. | 7óra7

Az Alekszandrinszkij színház 8. alkalommal megrendezett fesztiválján először szerepelt a Nemzeti Színház. A társulat csütörtökön a Vidnyánszky Attila főigazgató rendezésében színpadra állított Johanna a máglyán című darabot (kritikánk az előadásról itt olvasható) mutatta be.

Johanna a máglyán - középen: Tompos Kátya

Pénteken a Zsukovszkij-Szénási-Lénárd: Mesés férfiak szárnyakkal című darabot (kritikánk róla itt olvasható) adták elő, szintén Vidnyánszky Atilla rendezésében.

A Proton Színház a Demencia című darabbal (írásunk itt található róla) szerepelt pénteken a 24. alkalommal megrendezett Balti Ház elnevezésű szentpétervári fesztiválon. A fontanka.ru című hírportálnak az eseményt beharangozó beszámolója kiemelte, hogy a legnevesebb, legizgalmasabb és legnagyobb szentpétervári fesztiválon az idén az észt, litván, olasz és orosz teátrumok előadása közül kitűnik a kísérletező stílusáról ismert és nemzetközi hírnévre szert tett Mundruczó Kornél rendezése, amely egyszerre sokkolja és hipnotizálja a közönséget.

Demencia - Bánki Gergely, Tóth Orsi

A Proton Színház előadása az öregekkel és a mentális problémákkal élőkkel való bánásmódon keresztül a társadalom legsúlyosabb kérdéseire irányítja a figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr257994343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása