7óra7

Angyali felolvasás

Angyali felolvasás

2014. 10. 14. | 7óra7

Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak (Kemény István, Pallai Mara, Hannus Zoltán)

A Blattner-díjas Kolozsi Angéla bábszínészként és rendezőként is ismert, olyan előadások fűződnek a nevéhez, mint a Bódog és Szomorilla a Zsiga föstő fest vagy a Nem akarok többé boszorkány lenni

Bár szövegkönyveket, színpadi adaptációkat már eddig is írt, a Pagony Kiadónál most megjelent Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynak hívnak az első mesekönyve. A kötetet Gyöngyösi Adrienn illusztrálta. A könyvtervvel a szerző kiadói különdíjat nyert a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülésének gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatán, a 2013. évi Aranyvackoron, itt figyelt fel a kiadó a történetre.

A főszereplő, Körmöczi György, egy meglehetősen szokatlan, bumfordi angyal, aki – minden szabályt felrúgva - rendre megjelenik védencei előtt, bagószagú, borostás, falánk és szórakozott. Nem csoda, hogy angyali főnökei részéről állandóan az őrangyalból közangyallá lefokozás réme fenyegeti.

A felolvasószínházi előadásra a mesekönyv két történetét gyúrta egybe és rendezte meg Tengely Gábor. Körmöczi Györgyöt, a renitens angyalt Hannus Zoltán, a három angyali főnököt Ács Norbert, Bercsényi Péter és Kemény István, Emíliát, Körmöczi György védencét Mórocz Adrienn, az ápolónőt pedig Pallai Mara játszotta.

Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak (Mórocz Adrienn, Hannus Zoltán, Kemény István, Bercsényi Péter)

A felolvasószínház egyben a frissen megjelent mesekönyv bemutatója is volt, amelyre az Őszi PagonyFeszt keretében került sor. Kolozsi Angéla az előadást követő beszélgetésen elárulta, hogy Körmöczi György az édesanyja álmából került a mesekönyvbe, és bízik benne, hogy a felolvasószínháznak lesz színpadi folytatása.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr627994327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása