7óra7

Rendhagyó meghallgatást tart októberben a Miskolci Nemzeti Színház

Rendhagyó meghallgatást tart októberben a Miskolci Nemzeti Színház

2014. 10. 18. | 7óra7

Már javában zajlik az évad. Miért éppen évad közben hirdette meg a meghallgatásokat a színház?

Cser Ádám *Cser Ádám:* A Miskolci Nemzeti Színház zenei kínálata jelentősen gazdagodott az elmúlt évek során. Ez nagyobb és változatosabb énekes társulatot igényel. A meghallgatással a jövő évad műsorának összeállításához szeretnénk ihletet meríteni, és új jelentkezőket kipróbálni meglévő színészeink, szólistáink mellé. A meghallgatás célja a társulat kiegészítése, illetve új vendégművészek meghívása a következő évad produkcióihoz.

Ezen ott lesznek majd a rendezők, a zenei vezető, az igazgató úr, tehát mindenki, aki a színházon belül a következő évad műsorait állítja össze, ugyanis a jövő évadra keresünk arcokat, alkatokat, hangokat. Nem feltétlenül konkrét darabhoz, ahogyan az lenni szokott, hanem nyitva hagyjuk a lehetőséget, hogy ha rátalálunk valakire, aki különleges, ihletet adó énekes, akkor megkeressük a helyét a társulatban és a műsortervben.

Tehát a következő évad tervezésének szerves része ez a meghallgatás.

A következő évadban a zenei profilt fejlesztitek, esetleg több zenés darab lesz repertoáron, vagy ez még nem alakult ki?

*CS.Á.:* Biztosan lesz egy nagyszínpadi, nagy, zenés darab: vagy musical, vagy operett; lesz egy kamaraszínházi kis zenés bemutató, lesz egy kamaraopera, és egy nagyopera, ezen kívül pedig egy operabeavató, ami mostanra már hagyománnyá vált a színházban.

A kórusmeghallgatásra rátérve: mennyire fog kibővülni a színház kórusa?

*CS.Á.:* A kórustagokat már az idei évad előadásaihoz keressük pótlásként, alt és tenor szólamokba. A tervek szerint két főt keresünk, de megszokott dolog a meghallgatásokon, hogy ha részt vesz rajta valaki olyan, aki annyira képzett, tehetséges, hogy mindenképpen szeretnénk felvenni, akkor keresünk számára helyet a kórusban.

Kapcsolódó

>>> Meghallgatást hirdet a Miskolci Nemzeti Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787994289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása