7óra7

A Mártírok Nyíregyházán

A Mártírok Nyíregyházán

2014. 10. 20. | 7óra7

Marius von Mayenburg (1972) drámaíró, a berlini Schaubühne dramaturgja. A drámaírást a berlini Művészeti Főiskolán, többek között Tankred Dorst tanítványaként tanulta. 1999-ben, csatlakozott a Schaubühne-am-Lehniner-Patz társulatához, ahol Thomas Ostermeier művészeti vezető mellett a színház meghatározó alkotója lett, íróként, dramaturgként és az utóbbi években rendezőként is. Darabjai ősbemutatóját többnyire saját színházában, saját maga rendezi. Ő az egyik legtöbbet játszott német szerző világszerte. Magyarországon is több darabját bemutatták már, így a Lángarcot, a Csúnyát, A hideg gyermeket és a Parazitákat.

A Mártírok főszereplője, Benjamin Südel nem olyan középiskolás, mint a többiek. Ő egy vallásos fundamentalista. Keresztes háborút vív a bűn ellen, és legnagyobb vágya, hogy eljöjjön a világvége és végre mártírhalált halhasson. Csakhogy senki sem harcol Benjamin ellen. A világban béke van, demokrácia, megértés és tolerancia. Egy nap azonban Erika Roth tanárnő megelégeli Benjamin rombolását és felveszi vele a harcot. Már a szokatlan műfajmegjelölés - radikalizmus egy részben - is jelzi, hogy ennek a harcnak nem biztos, hogy jó vége lesz.

A tanárnőt Szabó Márta, a fiút pedig Varga Norbert játssza.
A premierre 2014. október 25-én 19 órakor kerül sor a Krúdy Kamarateremben.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr857994275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása