7óra7

Zártkörű díszelőadás és egy nem engedélyezett tüntetés

Zártkörű díszelőadás és egy nem engedélyezett tüntetés

2014. 10. 23. | 7óra7

Az Operaházban csütörtök este 7 órakor kezdődött az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartandó díszelőadás, amelyen Áder János köztársasági elnök mond beszédet.

Nem engedélyezte a rendőrség a Szolidaritás mozgalom csütörtöki, Andrássy útra tervezett demonstrációját, az indoklás szerint azért, mert "lehetetlen a cél" - tájékoztatta a mozgalom az MTI-t.

A szervezet így nem tartja meg az este fél hétre tervezett tüntetést, amelyen Mécs Imre volt országgyűlési képviselő, szabad demokrata, majd szocialista politikus mondott volna beszédet.

A közleményben azt írták: az Operaház elé tervezett megmozdulásukat hétfőn jelentették be, ám szerda délután, telefonon arról tájékoztatta őket a rendőrség, hogy kérelmüket érdemi vizsgálat nélkül elutasította.

Hozzátették, hogy a Terrorelhárítási Központ szintén 20-án rendelkezett a terület lezárásáról.

A Szolidaritás mozgalom kifogásolja, hogy a rendőrség az elutasító döntésről előzetesen nem egyeztetett velük, így lehetőségük sem volt a helyszín megváltoztatására, a 72 órás határidő miatt pedig új demonstrációt sem tudtak bejelenteni.

A rendőrség az ügyben későbbre ígért tájékoztatást.

A lapzártakor még tartó díszelőadás Beethoven Egmont nyitányával és az 56-os eseményekről készült archív fényképfelvételekkel kezdődött, majd Áder János ünnepi beszédével folytatódott.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr307994241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása