7óra7

A magyar operett napja - Átadták a Budapesti Operettszínház díjait

A magyar operett napja - Átadták a Budapesti Operettszínház díjait

2014. 10. 25. | 7óra7

Elfújta a szél - Nádasi VeronikaAz operettszínház és a Musica Hungarica Kiadó kezdeményezésére 2002 óta október 24-én, Lehár Ferenc (1870-1948) halálának és Kálmán Imre (1882-1953) születésének évfordulóján ünneplik a magyar operettet. Hagyomány az is, hogy több kategóriában a magyar operett estéjén adják át a Budapesti Operettszínház díjat.

Az évad operettszínésze díjat Boncsér Gergely kapta A mosoly országa főszerepében nyújtott teljesítményéért.

Az évad musicalszínésze díjat Nádasi Veronikának ítélték musical szerepekben, különösen az Elfújta a szél című előadásban, Suellen O'Hara szerepében nyújtott teljesítményéért.

Az évad legígéretesebb ifjú művészének járó Marsallbot Díjat Veréb Tamás nyerte el a Rómeó és Júlia című musical főszerepében nyújtott teljesítményéért. A Musica Hungarica Kiadó életműdíját Makláry László kapta több évtizedes zeneigazgatói, karmesteri tevékenységéért.

Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház korábbi főigazgatója az Operett Nagydíjat a színház örökös tagjának, Szinetár Miklós rendezőnek ítélte oda a magyar operett hazai és külföldi megismertetéséért és népszerűsítéséért folytatott több évtizedes munkásságáért.

A magyar operett napja alkalmából megrendezett pénteki gálaesten operettslágereket, népszerű operettszerzők, elsősorban Kálmán Imre és Lehár Ferenc legismertebb dallamait hallhatta a közönség.

Szinetár Miklós

A műsorban operettrészletek, köztük a Csárdáskirálynő, a Cirkuszhercegnő, A mosoly országa, a Csókos asszony, a Viktória, A Bajadér, a Marica grófnő, A víg özvegy dalai, valamint az évad új bemutatója, Farkas Ferenc Csínom Palkó című művének részletei is felcsendültek és táncbetétek színesítették a programot.

A koncerten az Operettszínház sztárjai, köztük Dolhai Attila, Fischl Mónika, Kerényi Miklós Máté, Dancs Annamari, Peller Károly, Oszvald Marika és Faragó András lépett fel, a látványos esten a színház balettkara is közreműködött. A művészeket Balassa Krisztián vezényletével a Budapesti Operettszínház szimfonikus zenekara kísérte.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37994231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása