7óra7

Három nap múlva indul a Reaktív

Három nap múlva indul a Reaktív

2014. 11. 07. | 7óra7

A programban szereplő szövegek a korábban a JAK és Trafó által „Maradjak? Menjek? Hova?” címen meghirdetett drámapályázat nyertes darabjai. Az írók először egy pár napos, közös műhelymunkában vesznek részt a színházi alkotókkal, a darabhoz kiválasztott rendezővel, színészekkel és dramaturgokkal.

A műhelymunka során az alkotók együtt dolgoznak tovább a drámaszövegen, már egy konkrét bemutató irányában. Az irodalom és a színház szempontjainak összevetésével arra keresik a választ, milyen a jó színpadi szöveg. A felolvasó-színházi előadások bemutatása után közös beszélgetés, vita következik az alkotók és a közönség részvételével.

A programsorozat ösztönözni kívánja a művészeti ágak közötti párbeszédet, fejleszteni a kritikai gondolkodást, támogatni a nyílt és kulturált vitát a fiatal színházcsinálók, irodalmárok és érdeklődők körében.

Közreműködnek a Színház-és Filmművészeti Egyetem másodéves dramaturg, harmadéves bábrendező, harmadéves bábszínész és harmadéves prózai színész osztályai. A sorozat állandó dramaturgja Fekete Ádám és az egyik szervező Varga Zsófi. További szervezők Deres Kornélia és Herczog Noémi, a két évadot megélt Add ide a drámád! sorozat kurátorai.

Szili Ágnes Csak oda című darabjában Dér Zsolt, Georgita Máté Dezső, Horváth Alexandra, Valentyik Anna, Papp Endre, Pájer Alma és Gyöngyösi J. Zoltán lesznek láthatóak november 10-én 20.30-tól. A dramaturgi munkába Kautzky-Dallos Máté és Szász Hanna kapcsolódott be. Rendező Szenteczki Zita.

November 17-én 20.30-tól lesz látható Fridl Viktória Indul, ugye indul című darabja Szilágyi Bálint rendezésében. A dramaturgi munkába Balázs Júlia és Sényi Fanni kapcsolódott be. Szereplők: Dékány Barnabás, Jéger Zsombor, Prohászka Fanni.

Kapcsolódó:

>>> Kihirdették a Reaktív drámapályázat győzteseit

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr457994115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása