7óra7

Gálát tartott a Roma Oktatási Alap

Gálát tartott a Roma Oktatási Alap

2014. 11. 08. | 7óra7

"Ahogy mentem egyre feljebb az oktatási rendszerben, úgy koptak ki mellőlem a romák. Talán sokukban volt tehetség, talán keveseknek adatott meg, hogy családjuk és tanáraik mellettük álljanak. Tisztában vagyok a képességeimmel. De tisztában vagyok azzal is, hogy sok-sok tanár és a családom támogatásának köszönhető, hogy ma itt állok előttetek" – mondta el Pukoli Dániel, Magyarország első roma neurológusa, az egri kórház orvosa.

"Édesanyám az aki igazán nagyot ugrott nálunk. Róla szeretnék beszélni, aki egy cigánytelepről jött, de rájött arra: nincs más út, csak a tanulás. Ő mutatta meg nekem, hogy nyitni kell a világ felé, és el kell fogadni, ha valaki másképp néz rád" – mondta el Farkas Franciska, a Viktória című nemrég bemutatott film főszereplője.

Viktória - A zürichi expressz (16) magyar mozielőzetes

"Én úgy szolgáltam katonaként a hazámat, hogy aki utánam jött, annak nem kellett szégyenkeznie. Sokat köszönhetek a seregnek, ott érettségiztem, ott szereztem az első nyelvvizsgámat. Külvárosi szegény gyerekként lehettem volna árokásó vagy mezőgazdasági napszámos. Sokáig el tudtam bújni a sváb nevem mögé, de eljött a pillanat, ahol föl kellett vállalnom a cigányságom. Most köztársasági ösztöndíjas vagyok, az ELTE szociológia hallgatója" - mondta el Schuller Csaba leendő szociológus.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr617994103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása