7óra7

Díjjal tért haza Bangkokból a Budapest Bábszínház

Díjjal tért haza Bangkokból a Budapest Bábszínház

2014. 11. 10. | 7óra7

A Bangkokban november 1. és 10. között megrendezett fesztiválra 166 produkció kapott meghívást a világ 80 országából, az előadások mellett szemináriumok, workshopok, filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések is szerepeltek a programban - olvasható a színház hétfői közleményében.

A Hétfejű Tündért vasárnap láthatta a fesztivál közönsége, a díjakat hétfőn adták át.

A hétfejű tündér

Az előadás - amely a VI. Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálén 2012-ben a legjobb gyerekelőadásnak járó Üveghegy-díjat is elnyerte - vendégeskedett már Ljubljanában, ezúttal pedig a világ bábművészetének egyik legfontosabb fesztiválján vett részt.

A Hétfejű Tündér bemutatója 2012. január 19-én volt. Lázár Ervin meséit Gimesi Dóra adaptálta bábszínpadra, akit ezért a munkájáért Békés Pál-díjjal jutalmaztak a VI. Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálén.

Az előadás rendezője Kuthy Ágnes, a látványt Mátravölgyi Ákos tervezte, a zene Sáry László munkája. Az előadásban Hoffer Károly, Tatai Zsolt és Teszárek Csaba látható.

A bangkoki fesztiválon a program szerint előadást tartott Shakespeare bábszínpadon címmel Urbán Gyula író, költő, rendező is, aki az Állami Bábszínház arculatát évtizedekig markánsan meghatározta, de a Magyar Rádió és a Magyar Televízió számára is több gyerekdarabot írt. Magyarországon kívül tanított és rendezett Európa számos országában és a tengerentúlon is. A Budapest Bábszínház előadásai közül a János vitéz című produkciót, és egy másik közkedvelt klasszikust, az általa írt Minden egér szereti a sajtot című produkciót is jegyzi.

Kapcsolódó

>>> Hannus Zoltánt díjazta a Bábművészek Szövetsége

>>> Díjat nyert a Budapest Bábszínház Lúdas Matyija

>>> Nagydíjat kapott a Boribon és Annipanni Szabadkán

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr1007994085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása