7óra7

III. Sissi Őszi Tánchét a Bethlen téren

III. Sissi Őszi Tánchét a Bethlen téren

2014. 11. 11. | 7óra7

2014. november 15. és 21. között vidéki táncműhelyek kerülnek fókuszba. Dunaújvárosból, Fótról, Miskolcról, Egerből, Kecskemétről és Debrecenből érkeznek táncosok a Bethlen Téri Színházba. A Sissi Őszi Tánchét együttműködő partnere az Örökmozgó Filmmúzeum, ezért a fesztiválra váltott jegyekkel a mozi vetítései 20% kedvezménnyel látogathatók.

III. Sissi Őszi Tánchét - plakát

A III. Sissi Őszi Tánchét programja:

*November 15. 19.30*
*Dunaújvárosi Bartók Táncszínház: Verslábak (Koreográfus-rendező: Vári Bertalan, Harangozó-díjas művész)

A több műfajt ötvöző táncköltemény egy lehetséges útként veti fel a kezdet és a vég közti szabadon választott tapasztalatokat. A különböző művészeti ágak közötti átjárhatóság kiteljesedik, erősítik, formálják egymást és önmagukat – írják az alkotók az előadás kapcsán.

Verslábak

*November 16. 19.30*
*Fóti Népművészeti Szakközépiskola és Gimnázium: Tánc-forgatag*

A Fóti Népművészeti Szakközépiskola alapítása óta a népi kultúra hagyományait igyekszik továbbadni a felnövekvő generációk számára. Az iskola tánctagozatának fő profilja a néptánc tanítása, de a növendékek a balett és a kortárs tánctechnikákkal is megismerkednek.

*November 17. 19.30*
*Kecskemét City Balett – Badora Társulat: Az Ötödik*
(Rendező-koreográfus: Andrej Petrovic)

Egy elmélkedés a viselkedés megváltozott szabályairól valamint arról, mit csinálunk, amikor senki sem néz, és mit, amikor mindenki bennünket figyel. Az előadás Max Richter- Vivaldi: A négy évszak című művének újrafogalmazása.

*November 18. 19.30*
*Miskolci Balett: Kívánságok / Médeia*
(Koreográfusok: Feledi János, Kozma Attila, Kulcsár Noémi, Pálfi Gabriella)

A művek pillanatképek a Miskolci Balett két éves munkájából. Olyan személyiségformáló helyzeteket boncolgatnak, amelyek megélése során az egyén válaszút elé érkezik és a döntés elkerülhetetlen.

Feledi János - Miskolci Balett: Cselekvés útján

*November 19. 19.30*
*G G Tánc Eger: Képzelt beteg (Rendező-koreográfus: Grecsó Zoltán)

Az előadás a mozdulatok mögötti rutinból kíván kitörni és kísérletezni a tánc és a beszéd kombinációjával. A kétcselekményes előadásban megjelenő reality-szál Moliere életéről mesél, indokolva a narratív táncszínháznak, mint kategóriának a megjelenését – olvashatjuk az előadás felvezetőjében.

*November 20. 19.30*
*Csokonai Nemzeti Színház: Csikóink (Koreográfus-rendező: Katona Gábor)

A roma népművészet költőiségére reflektáló mozgásszínházi előadás a természethez való ragaszkodás, az állandó elvágyódás és a férfi-nő közötti szenvedélyes viszony kérdéseit járja körbe.

Katona Gábor-Zombola Péter: Csikóink

*November 21. 19.30*
*Közép-Európa Táncszínház: Fázisok sorozat – Függés / Polaritásaim (Alkotók: Palcsó Nóra, Frigy Ádám, Mádi László)

A társulat táncművészei alkotóként bemutatkozva saját mondanivalójukat fürkészve igyekeztek közös gyökeret találni emlékeikben, vágyaikban, illetve új élményeket, emlékeket teremteni. A Fázisok sorozat második állomásaként két egyfelvonásos látható Polaritásaim és Függés címmel.

Függés / Polaritásaim

A fesztiválról részletes információk a Bethlen Téri Színház honlapján, itt találhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr897994079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása