7óra7

Átadták a Bujtor-emlékgyűrűt Veszprémben

Átadták a Bujtor-emlékgyűrűt Veszprémben

2014. 11. 15. | 7óra7

Az ünnepségen Bujtor Judit elmondta, hogy a színészeknek számtalan díjat alapítottak, de a háttérben dolgozóknak nem létezett hasonló elismerés Veszprémben. Hozzátette, a díjat negyedik alkalommal adja át, és úgy véli, az elismerés méltó módon őrzi férje emlékét.

Bujtor IstvánBujtor István (1942 - 2009) igazi csapatjátékosként képes volt motiválni a körülötte élőket, és minden színházi ember munkáját nagyra tartotta – emlékezett. Elmondta azt is, úgy érzi, Bujtor Istvánt sokan szerették, amit a mai napig többen kifejezésre juttatnak. A veszprémi színház, amelyet 2008-tól haláláig vezetett, őrzi emlékét, filmjeit még mindig játsszák, Balatonfüreden pedig szobrot állítottak neki.

Az elismerést a színház dolgozóinak titkos szavazatai alapján ítélik oda. Az arany pecsétgyűrű közepébe Bujtor István arcképét foglalták, az egyik oldalán két álarc, a másikon pedig színházi függöny látható.

A díjátadó után Bors Ildikó festőművész kiállítása nyílt meg a teátrum előcsarnokában.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr637994045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása