7óra7

Az aradi Sex, drugs, gods & rock’n’roll folytatja az útját

Az aradi Sex, drugs, gods & rock’n’roll folytatja az útját

2014. 11. 15. | 7óra7

Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll - Harsányi Attila Az Aradi Kamaraszínház idén is meghívást kapott a Piteşti-en november 14-19. között megrendezésre kerülő XVIII. Nemzetközi „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztiválra, valamint az V. Balkáni Színházak Fesztiváljára. A rangos nemzetközi seregszemlén, amelyre többek között koszovói, albán, szerb, bolgár és román társulatok kaptak meghívást, az aradi produkció az egyetlen magyar nyelvű előadás.

Az Aradi Kamaraszínház, a szegedi MASZK Egyesület és a Bakelit Multi Art Center koprodukciójában készült Sex, drugs, gods & rock’n’roll című radikális stand up comedy Eric Bogosian és José Saramago szövegei nyomán született, Fekete Réka fordításában. Az előadás rendezője Tapasztó Ernő, a főszerepben Harsányi Attilával.

„A pénzre váltott vallásosság, a bigott képmutatás leleplezése ez, a hit vámszedőire elemi erővel mért büntetés. A Sex, drugs, gods and rock n’ roll radikális stand-up tragedy, ahol a zajos tombolást néma csend követi” - írja Rusz Péter a 2014-es Interetnikai Színházi Fesztiválon való szereplés nyomán.

Az Aradi Kamaraszínház negyedik alkalommal vesz részt a két említett fesztiválon, ahol már több sikert is elért: a Rudolf Hess tízparancsolata című előadásban nyújtott alakításáért Harsányi Attilának a fesztivál legjobb férfi alakításért járó díjat ítélték oda, az Aradi Kamaraszínház és a szegedi MASZK Egyesület koprodukcióban készült Kvartett című előadása a zsűri Interkulturális Párbeszéd különdíját nyerte el, tavaly a Tündéri című minimál-szürreál musicallal Tapasztó Ernő a legjobb rendezésért járó díjat vehette át.

Kapcsolódó

>>> Sex, drugs, gods & rock 'n'roll a Független Színházak Országos Fesztiválján

>>> Tapasztó Ernő lett a legjobb rendező Piteşti-en

>>> Színészi és interkulturális díj az Aradi Kamaraszínháznak

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr747994053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása