7óra7

Utoljára látható a Korijolánusz a MU Színházban

Utoljára látható a Korijolánusz a MU Színházban

2014. 11. 18. | 7óra7

Részletek a rendezővel, Polgár Csabával készült interjúból és két kritikából:

"Az soha nem szándék, hogy valami azért legyen humoros, hogy könnyebb legyen. Amikor a Korijolánuszban az egyik szereplő kap egy sört, csöndben marad. És tényleg ilyenek vagyunk, ha van ingyen sör meg ingyen virsli, akkor senki nem nyitja ki a száját. Ha ezt megnézzük színházban, akkor vicces, de ha belegondolunk, akkor talán annyira mégsem az.”
(Hamlet-alkaton innen és túl – Interjú Polgár Csabával/ kortarsonline.hu)

Korijolánusz - Barabás Richárd, Drága Diána, Baksa Imre, Máthé Zsolt, Polgár Csaba, Takács Nóra Diána, Szilágyi Katalin, Herczeg Tamás

"Nemcsak az ad okot rá – mármint a reményre –, hogy Polgár Csaba rendezésében a zenével bélelt megformálás flottul hordozza a kortársi tartalmat, vagyis erős közünk van mind a formához, mint a mondandóhoz, hanem az is, hogy színházi köznyelvként működik az a játékosság, amely a szerepek váltogatásától a rögtönzésnek tűnő pontos reakciókon át a szellemes és mozgékony fantázián át mindent magába ölel."
(Csáki Judit: Itt, most/Magyar Narancs)

„A színészek játékában is van valami könnyedén megoldott pontosság, s egy-egy jellem egyénített bemutatásán túl az összjáték is friss energiákkal serkenti az előadást.”
(Sz. Deme László: Korijoli-effekt/Revizor)

Lapunk két kritikát is közölt az előadásról, melyek itt olvashatók.

A darabtemetésre 2014. december 3-án 19 órától kerül sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr637994017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása