7óra7

Függésben - új ifjúsági előadás a Kolibri Színházban

Függésben - új ifjúsági előadás a Kolibri Színházban

2014. 11. 22. | 7óra7

A Szücs Zoltán Függésben című művéből készült előadás egy 12 lépéses programon alapuló, felépülő szenvedélybetegeknek létrehozott drogterápián játszódik, az egyik szereplő történetén keresztül mutatja meg a felépülés fázisait. Betekintést nyújt a függők zárt világába, sikereikbe és tragédiáikba. Bemutatja, hogy a terápia során hogyan változik meg a gondolkodásmód, az érzelmi és lelki világ, és hogy milyen nehéz újra beilleszkedni a társadalomba egy drogterápia után.

Czukor BalázsCzukor Balázs, az előadás rendezője kiemelte, hogy Magyarország élen jár az alkoholizmus és a gyógyszerfüggés tekintetében. "Annak ellenére, hogy szinte alig lehet olyan családot találni, amely valamilyen módon ne lenne érintett a témában, a társadalmunkra mégis jellemző, hogy elutasítóan bánik a függőségben szenvedőkkel, vagy nem vesz róluk tudomást" – fogalmazott a rendező.

"Az előadás nem prevencióként szolgál, hanem megpróbálja felhívni a figyelmet a kultúránkban fellelhető számos olyan területre, amely addikciót válthat ki, másrészt megmutatja, hogy milyen sorsok, és kiváltó okok állhatnak egyes addikciók kialakulásának hátterében" – mondta Czukor Balázs.

Függésben

A produkcióban a Kolibri Színház színészei, Bárdi Gergő és Krausz Gábor, valamint a K.V. Társulat művészei, Némedi Árpád, Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina mellett a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola diákjai (vezető tanár: Naszlady Éva) szerepelnek.

Az előadás látványtervezője Surányi Nóra, színházpedagógiai konzulense a Kolibri Színház drámapedagógusa, Végvári Viktória.

A darab a bemutatót követően november 24-én, december 10-én és 11-én is látható. Az előadásokat a Kolibri Pincében tartják. A pontos időpontok itt olvashatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr817993993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása