7óra7

Shakespeare-nap a Miskolci Nemzeti Színházban

Shakespeare-nap a Miskolci Nemzeti Színházban

2014. 11. 26. | 7óra7

A havonta megtartott Shakespeare-napon a Premier Művészeti Iskola előadásával zárult a november, azaz az Othello-hónap. A drámát a fiatalok stilizált díszletben, teltház előtt adták elő a Csarnokban – áll a színház közleményében. Az adaptációt Püspöki Péter, a művészeti iskola vezetője készítette Marton László fordításából.

Premier Művészeti Iskola: Othello

Az előadást a Szemere Bertalan Szakközépiskola Rómeó és Júlia jegyében született kiállításának a megnyitója követte, ahol az iskola diákjaiból álló alkalmi zenekar adott műsort a Nagyszínház nézőtéri társalgójában. A kiállítást rendező fiatalok is részt vettek a megnyitón, akik rajzaikkal, festményeikkel, installációikkal újra gondolták a két szerelmes tragikus történetét.

Este egy újabb kiállítás kapcsolódott a programba: a festőművész Borgó: AMOR (Másik Shakespeare) című tárlata is megnyílt a közönség előtt, amelyet a diákok Rómeó és Júliához kapcsolódó performansza, majd Zemlényi Attila oldott hangvételű, fotókkal színesített megnyitója kísért.

Borgó (festőművész) az AMOR (Másik Shakespeare) című tárlat megnyitóján

A következő miskolci Shakespeare-nap az ünnepek miatt most a szokottnál hamarabb, december 19-én lesz: Ekkor zárul le a Rómeó és Júlia hava, és innentől kezdve a színházi és képzőművészeti alkotások már a Lear király jegyében születnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr947993947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása