7óra7

A Vaskakas Bábszínházban mutatkoznak be a bábrendező szakos egyetemisták

A Vaskakas Bábszínházban mutatkoznak be a bábrendező szakos egyetemisták

2014. 11. 27. | 7óra7

A bábszínházi rendező képzés a 2008/09-es tanévben indult az SZFE-n a színházrendező szak szakirányaként – többek között Fige Attila (Budapest Bábszínház, Csokonai Nemzeti Színház), Kovács Petra (Bóbita Bábszínház) vagy Halasi Dániel (Miskolci Csodamalom Bábszínház) rendezőkkel. Idén a második bábrendező osztály (2013-2017) is elérkezett a nyilvános bemutatkozáshoz. A Vaskakas Bábszínház művészeinek előadásában tizenegy La Fontaine-történet elevenedik meg a legkülönfélébb bábtechnikákkal, a harmadéves bábrendező hallgatók rendezésében, november 30-án.

Vaskakas Bábszínház, Győr

Az SZFE képzésében nagy hangsúlyt fektetnek a társművészetekkel való szoros kapcsolat kialakítására és a báb szerves beilleszkedésére is. Ennek megfelelően egyre több progresszív, újító produkció születik, amelyek nem csak eszközhasználatukban vagy formájukban törekednek a másságra, de arra is odafigyelnek, hogy ne specifikus gyerek- vagy felnőttelőadások szülessenek, hanem egyaránt szóljanak a különböző korosztályokhoz.

Jean de La Fontaine meséi a halála óta eltelt több mint három évszázadban mit sem veszítettek népszerűségükből – az egyszerűségükben nagyszerű történetek számos generáció számára szolgálnak szórakoztató okulásul.

A Vaskakas 2013-ban 22. évadát kezdi Győr szívében. A színház szakmai színvonalát jellemzi, hogy 2002-ben a magyar társulatok közül az elsők között kapta meg a Nemzetközi Bábművész Szövetség, az UNIMA nagydiplomáját. A Csató Kata és Csizmadia Tibor osztályával való együttműködés a színházi évad érdekes színfoltjának ígérkezik. Az osztályvezető tanárok munkáját Nánay István és Tengely Gábor konzulensek segítették.

A bemutatkozó hallgatók: Lázár Helga, Markó Róbert, Szenteczki Zita, Szilágyi Bálint és Varsányi Péter.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr957993945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása