7óra7

Prücsök - Temesvári mese CD

Prücsök - Temesvári mese CD

2014. 11. 28. | 7óra7

"Valahol, egy nem is olyan távoli vidék lankás tájain, egy hatalmas birodalom közepén állt egy igazi elvarázsolt kastély, melyet egy régi, bölcs ember után Csiky Gergely Állami Magyar Színháznak neveztek el. Ennek a kastélynak a lakói varázslatos népek voltak, akiknek az volt legfőbb feladatuk, hogy éjjel nappal meséket mondjanak a birodalom lakóinak. Olyan meséket, amelyektől esténként könnyebben el tudnak aludni. Meséltek is hát éjjel nappal vidám, szomorú, komoly, ijesztő, szerelmes történeteket, a birodalom lakóinak legnagyobb örömére" – kezdődik a történet.

Prücsök - lemezborító

"A birodalom azonban évről évre nagyobbra és nagyobbra nőtt, és így azok, akik távolabb laktak az elvarázsolt kastélytól, csak ritkábban jutottak el oda, hogy meghallgassák ezeket a meséket. A birodalom lakói pedig napról napra szomorúbbak lettek a mesék nélkül, míg végül megszokták, hogy nyugtalanul alszanak és morcosan ébrednek, és hogy mesék helyett híreket hallgassanak" – folytatódik a mese.

"Így teltek múltak az évek és évszázadok, míg egy szép napon, az egyik kastélylakónak remek ötlete támadt. Zárják varázsdobozba a meséket, ami bármikor képes újra és újra elmesélni a mesét a kastélylakók hangján! Keményen dolgoztak éjt nappallá téve mondták csak mondták a szebbnél szebb meséket, és minden hangot, minden szót, minden pisszenést a varázsdobozba zártak. És amikor megtelt a doboz, úgy döntöttek ideje megajándékozni vele a birodalom lakóit, hogy azok ismét nyugodtan alhassanak éjszakánként" – fejezik be a történetet a mesélők.

A lemez létrehozásának művészeti vezetője Kedves Emőke, zeneszerző Bakos Árpád. A meséket előadják: Kiss Attila, Borbély B. Emília, Magyari Etelka, Balázs Attila, Tar Mónika, Mátray László, Vass Richárd, Lőrincz Rita, Mátyás Zsolt Imre, Éder Enikő, Fall Ilona, Szász Enikő és Molnos András Csaba.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr427993935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása