7óra7

aUTONÓM zÓNa - Nagyvárosi magány a kifutón

aUTONÓM zÓNa - Nagyvárosi magány a kifutón

2014. 12. 01. | 7óra7

aUTONÓM zÓNA Tiszta színvilág, groteszk menyasszonyok a színpadon. Burokká formálódnak a ruhák, bezárulnak, összeolvadnak a bennük megbújó testtel. Épül az anyag, a külső héj, átalakulnak a karakterek, erre reagál a látvány és a zene. Csupán egy valami állandó: nagyvárosi magányunk atmoszférája. Az aUTONÓM zÓNÁban minden szereplő menyasszony lesz, egy egészen bizarr menyegző résztvevője – ígérik az alkotók.

A testmaszk showban – olvasható a produkció felvezetőjében - mindennapi szerepjátszásunk elevenedik meg a színen a lehető legplasztikusabb módon. Korai Zsolt videó-munkáit Esteban De La Torre vetíti; a színpadi eseményekre Kopasz Tamás, Philipp György és a TVK alapítója, Árvai György reagál gitárral, elektronikával és énekkel, a ruhakölteményeket a Góbi Rita társulat tagjai viselik.

Az aUTONÓM zÓNa testmaszkjai Szűcs Edit munkája, az előadás koreográfiáját Góbi Rita jegyzi, a benne fellépő táncosok: Arnaud Blondel, Egyed Bea, Góbi Rita, Samu Kristóf, Sebestyén Tímea, Sinthavong Zsófia, Spala Korinna, Szél Dalma Rebeka és Takács László. A produkcióban – többek mellett – közreműködik még Lörinc Katalin és Véssey Anna.

A következő gondolatokat írta az előadás margójára Szűcs Edit: Az emberi test számomra épp olyan önkifejezésre alkalmas eszköz, mint a festőnek a vászon. A testmaszkok látványvilágával új struktúrát kívánok teremteni, amellyel egymásba záródó világokként képzelhetjük el a szellemet és az anyagot, a testet és a lelket, az álmot és az ébrenlétet, a tudatot és a tudattalant is.

A testmaszk show a november 21-i bemutató után, másnap, november 22-én este 8 órától is látható a Trafóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr677994047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása