7óra7

Iglódi Istvánra emlékeznek a Magyar Színházban

Iglódi Istvánra emlékeznek a Magyar Színházban

2014. 12. 02. | 7óra7

A Magyar Színház társulata a tíz éves jubileum, valamint az öt éve elment Iglódi István emlékére újra műsorára tűzte Balázs Ágnes Andersen, avagy a mesék meséje című zenés mesejátékát. Az előadást megelőzően egy Iglódi Istvánról szóló filmmel, valamint Őze Áron, a Magyar Színház igazgatójának beszédével emlékeznek meg az igazgató, rendezőről. Az eseményen jelen lesz Fábry Zsuzsa, Iglódi István özvegye, valamint Balázs Ágnes az Andersen című mese szerzője.

Iglódi IstvánA zenés játék történetének középpontjában egy árva kislány, Gerda áll, aki a véletlen folytán vetődik Andersen szegényes pincelakásába. Andersen megelevenedett bábfigurái − az Ólomkatona, a Táncosnő, Zsófi rongybaba és Ole manó − egy különleges küldetés teljesítésére kérik fel a kislányt: meg kell ölelnie a Hókirálynőt, hogy feloldódhasson a jég az emberek szívéről, és egy boldogabb, szeretet teljesebb világ köszöntsön ránk. A "titkos összeesküvők" alaposan felkavarják az író életét, ráadásul megjelenik Lina kisasszony is, a fiatal színészjelölt, s Andersen szívét rabul ejti a szerelem.

Az ünnepi előadás 17 órakor kezdődik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr807993903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása